spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăDezvaluiriAlina Mungiu acuză: Lumpendiaspora,#muiepsd şi serviciile care conduc Euronews. Vreți să fiți...

Alina Mungiu acuză: Lumpendiaspora,#muiepsd şi serviciile care conduc Euronews. Vreți să fiți cu ăștia? Atunci o să muriți proști cu ei

-

În mai multe țări lumpenii emulează pe provocatorul din Suedia iar Europa va avea în curînd primul festival original românesc: civismul de baltă în toată splendoarea sa, scrie Alina Mungiu Pippidi într-un articol publicat pe România Curată.

Care e explicația pentru care un șofer român din Scandinavia folosește sloganul „Muie PSD”(whatever that means, eu îl găsesc mai degrabă incomprehensibil, dar numai pentru că nu am crescut la mahala, probabil), după ce niște copywriteri cool și de dreapta au creat mai fashionable-ul „Muie Ponta” în campania electorală din 2014, un fel de ”Rezist avant rezist”, pentru care Euronews (condus de ai noștri băieți, să nu uităm) face din asta o știre europeană (care spune ce? ce jos a ajuns lupta politică din România?), pentru care un fost pesedist vorbește în numele diasporei chemîndu-ne la un miting, iar niște relee curat securiste din presă (cu nume de împrumut) distribuie în zeci de mii chemarea la lupta cea mare pe 10 august și chemarea la lupta contra organelor de ordine care îl reprimă? Nici mahalaua feisbuchistă, nici eventualii naivi care au crezut că nu e problemă dacă stau alături de Mălin Bot și Polițeanu cîtă vreme e pentru o cauză bună nu pot explica cum au ajuns să îi convoace un mercenar pesedist la salvat țara cu sloganul „Muie PSD”, cînd de fiecare dată cînd am bătut PSD cinstit și corect, în alegeri, am reușit apelînd la partea de sus, nu la cea de jos, a intelectului alegătorilor noștri: în 1996 cu venitul global (nici azi realizat), în 2004 cu taxa unică și promisiunea integrității publice, în 2009 cu ANI și promisiunea integrității, în 2014 cu România europeană, alegeți Sibiul ca model. În schimb, toți rezistenții s-au dat pe față urlînd că e dreptul lumpenului să fie lumpen și al mahalalei să fie mahala; sub dictatura lui Dracnea dreptul la vulgaritate, la înjurătură și la prostie e garantat și organele să nu îi stea în cale, mai afirmă Mungiu.

Faptul că manipularea ordinară a acestei mase jalnice , cert parte din identitatea noastră națională centenară, dar partea pe care aș prefera să o uităm, de către niște operatori ordinari din politică, servicii și mass media aferentă a putut atinge culmile pe care le vedem zilele astea e o consecință a unei realități asupra căreia avertizez de mult: prostirea sistematică a opiniei publice și izolarea deliberată a oricăror voci care îndeamnă la calm, rațiune, bună cuviință în relație cu adversarul politic și obiectivitate, mai susține ea.

MAI SCRIE ALINA MUNGIU PIPPIDI:

Nici un om cu scaun la cap nu mai are în acest moment de ce să meargă la vreun miting în luna august sau oricînd dacă nu se clarifică pentru ce mergem la miting, că la ora asta ce s-a dovedit este doar că:

  1. Există imunitate nu pentru politicieni, că vorba aceea 18 miniștri au intrat la pîrnaie și Dragnea e pe drum cu dosare îndoielnice, ci pentru băieții cu ochi albaștri ca Ghiță, prin care instituțiile de forță ale statului spală miliarde, și generalii din spatele lor.  După cîteva luni de circ, ne-am lămurit.
  2. Secția de procurori a CSM, mereu loială lui Kovesi, a dat în sfîrșit afară, după plecarea ei, votînd în unanimitate, pe capii dosarelor de fabricație de la Ploiești, care nu erau mai buni ca interlopii  pe care îi foloseau. Codurile alea de procedură, a căror schimbare oripilează pe unii, erau zilnic călcate în picioare chiar de DNA. Penali sunt și printre procurori, nu doar politicieni.
  3. Secția de judecători a CSM, organul care vrem noi să îl controleze pe dl Toader, a dat-o a doua oară afară din magistratură pe Camelia Bogdan, judecătoarea curajoasă care a condamnat pe Voiculescu și a înghețat averea lui Tender, un asociat al SIE. Camelia luptă să dovedească conexiunile obscure ale șefului de la Inspecția Judiciară practic de una singură la ora asta. Nimeni nu scrie un rînd în presă despre o judecătoare independentă, în vreme ce un magistrat numit politic precum Kovesi (contra avizului CSM) și revocată tot politic, face obiectul tuturor discuțiilor, pentru că aceia care poartă discuțiile nu sunt de fapt interesați în independența justiției.
  4. Grație societății civile (avocați Clujasociații judecători) avem în sfîrșit dovezi  că justiția noastră s-a emancipat foarte parțial de modelul comunist în care ordinul politic venea de la securist să se facă dosar, era pus în practică de procuror și executat de judecător ca un fapt împlinit. Aici e marea problemă de rezolvat, că ierarhia ar trebui să fie invers, dar nu am auzit ca în afara cîtorva magistrați să priceapă cineva că asta e problema, darămite să cheme lumea la demonstrații pentru ea.
  5. Altenativa la partidul de patronaj PSD, ales de majoritatea celor care se duc la vot nu poate fi Lucian Stancu Viziteu de la USR, care  devine primul politician care nu se mai ascunde că e în comisia de supraveghere SRI ca să fie avocatul SRI, nu supraveghetorul. Vrem alte partide în locul PSD, sau un PSD mai evoluat, dar nu vrem oameni care argumentează ignorant și tupeist că nu Parlamentul exercită vreun control civil asupra servciilor secrete, ci doar șeful acestora (adică Maior și Hellvig au controlat SRI, deci serviciile se controlează singure), dar nu se agită să se aprobe și să publice rapoartele serviciilor, călcînd legea. Băcăuani, voi ați văzut pe cine ați trimis alternativa la partidele tradiționale corupte? Știu că ați fost traumatizați cu Hrebe și Sechelariu, dar totuși.

Pînă nu lămurim ce trebuie de fapt reparat și de către cine, și e greu să o lămurim la un loc cu mercenarii infractori care urlă ”Jos penalii” de te asurzesc, în vreme ce dacă le întorci buzunarele pe dos vezi că le cade mărunțișul încasat de la industria de petrol sau aur, plus diurnele de la succesorii lui Ghiță în zona media a serviciilor, sau cu infiltrați de servicii pe post de alternativă politică, hai să facem măcar pasul la o parte. Cine crede că libertatea de opinie este de nivelul „Muie PSD” nu ne reprezintă pe cei care au luptat decenii să civilizăm PSD și să construim alternativa la el, și nici pe noi, cei care suntem în diaspora egalii occidentalilor, sau mai buni când putem, nu adunăm resturile de la masa lor ca să ne grozăvim în țară cu mașini la mîna a doua cu numere teribiliste.

Vreți să fiți cu ăștia? Atunci o să muriți proști cu ei. Asta e tot ce vă mai așteaptă la nivelul actual.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...