spot_img
15.1 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăExclusivAlina Bica, dezvăluiri la Înalta Curte: M-a sunat generalul SRI Coldea să...

Alina Bica, dezvăluiri la Înalta Curte: M-a sunat generalul SRI Coldea să intervin într-un dosar

-

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a dezvăluit vineri noaptea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că ar fi fost sunată de adjunctul directorului SRI la aceea vreme, generalul Florian Coldea, în prezent director interimar al SRI, pentru a o ruga să intervină într-un dosar. Bica a precizat că dosarul avut în vedere de Coldea  îl viza pe omul de afaceri Ovidiu Tender, cel care vineri a depus la DNA un denunţ în care afirmă că i-ar fi dat mită Alinei Bica să intervină în dosarul său. În acest caz, Tender a fost condamnat la 11 ani de închisoare în primă instanţă.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului. În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

- Advertisement -

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri noapte, la ora transmiterii acestei ştiri, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor cinci.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img