spot_img
30.8 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeAliații bavarezi ai lui Merkel se spală de mâini de coaliția CDU-CSU:...

Aliații bavarezi ai lui Merkel se spală de mâini de coaliția CDU-CSU: SPD trebuie să formeze guvernul

-

Social-democraţii (SPD), care au câştigat alegerile legislative din Germania, au prioritate la a încerca să formeze viitorul guvern, a transmis marţi partidul conservator bavarez, aliat al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a Angelei Merkel, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Liderul SPD „Olaf Scholz are mai multe şanse să devină cancelar în acest moment, asta este clar”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă liderului Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Markus Soder.

- Advertisement -

Şeful administraţiei landului Bavaria se delimitează astfel în mod clar de omologul său creştin-democrat din partidul Angelei Merkel (CDU), Armin Laschet, care consideră că trebuie să devină viitorul cancelar, în pofida locul al doilea obţinut duminică.

„Niciun mandat pentru guvernare nu poate fi legitimat din punct de vedere moral plecând de la acest rezultat electoral” obţinut duminică de conservatori, cel mai slab din 1949, a afirmat Soder, care a dorit în primăvară să obţină statutul de candidat la postul de cancelar, după care a renunţat în favoarea lui Armin Laschet, mai puţin popular decât el.

- Advertisement -

„Rezultatul unui scrutin nu poate fi reinterpretat (…), el trebuie acceptat. Este o regulă de bază a democraţiei”, a mai spus Soder.

„SPD nu are un avansa mare, dar este totuşi înaintea partidului Uniunii (CDU-CSU) la finalul alegerilor legislative”, a afirmat la rândul său liderul grupului CSU în Bundestag, Alexander Dobrindt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img