spot_img
23.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeAlianţa conservatoare a lui Merkel divizată înainte de alegeri: Nu Verde-Negru

Alianţa conservatoare a lui Merkel divizată înainte de alegeri: Nu Verde-Negru

-

Alianţa conservatoare a cancelarului Angela Merkel nu ar trebui să facă parte dintr-un guvern de coaliţie condus de Verzi după alegerile federale din 26 septembrie din Germania, a declarat liderul partidului bavarez al blocului, Markus Soeder, în comentarii publicate sâmbătă, relatează Reuters.

- Reclama -

Merkel, care se află la putere din 2005, intenţionează să demisioneze după alegeri. Alianţa conservatoare formată din partidul său Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi formaţiunea bavareză soră Uniunea Creştin-Socială (CSU), condusă de Soeder, se află în urma Verzilor în unele sondaje.

Datele din sondaje ridică posibilitatea unui guvern format de Verzi, sub conducerea candidatului partidului la funcţia de cancelar, Annalena Baerbock, având ca partener mai mic de coaliţie blocul conservator CDU/CSU, numit Uniunea.

Soeder a respins acest scenariu.

„Cred că Verde-Negru este greşit”, a declarat el pentru grupul media Funke, referindu-se la eticheta „Negru” sub care sunt cunoscuţi conservatorii. Partidele germane sunt de obicei identificate după culoarea lor.

„Intrarea la guvernare ca partener junior al Verzilor ar fi fundamental dăunătoare pentru Uniune pe termen lung”, a adăugat Soeder, care luna trecută a pierdut competiţia pentru cancelaria conservatoare în faţa liderului CDU, Armin Laschet.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...