spot_img
5 C
București
miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăActualitateAlianță a 16 lideri de dreapta din UE, printre care Viktor Orban...

Alianță a 16 lideri de dreapta din UE, printre care Viktor Orban (Ungaria), Matteo Salvini (Italia), Jaroslaw Kaczynski (Polonia), Marine Le Pen (Franța), Santiago Abascal (Spania): „Utilizarea structurilor politice și a legii pentru a crea un superstat european și noi structuri sociale este o manifestare a ingineriei sociale periculoase și invazive cunoscute din trecut, care trebuie să provoace o rezistență legitimă”.

-

Lideri de dreapta din 16 state din UE s-au unit pentru ca vocea lor să fie „mai bine auzită în Parlamentul European pentru reformarea UE”.Printre cei care au semnat declarația se numără Viktor Orban (Ungaria), Matteo Salvini (Italia), Jaroslaw Kaczynski (Polonia), Marine Le Pen (Franța), Santiago Abascal (Spania).

- Reclama -

Partidele conduse de liderii menționați nu fac parte din aceleași grupuri în Parlamentul European. Fidesz, partidul lui Viktor Orban, a părăsit familia popularilor europeni și este în căutare de noi aliați.

- Advertisement -

Matteo Salvini susține că Declarația este un pas înainte către construirea unei alianțe solide, o alternativă la stânga iliberală a impozitelor.

Marine Le Pen a subliniat că documentul reprezintă baza unei activități culturale și politice comune, respectând însă rolul grupurilor politice actuale.

- Advertisement -

Liderii care vor să formeze o alianță afirmă că documentul este un răspuns la începutul dezbaterii privind viitorul Europei. Ei sunt de părere că „utilizarea structurilor politice și a legii pentru a crea un superstat european și noi structuri sociale este o manifestare a ingineriei sociale periculoase și invazive cunoscute din trecut, care trebuie să provoace o rezistență legitimă”.

„Supraactivitatea moralistă pe care am văzut-o în ultimii ani în instituțiile UE a dus la o tendință periculoasă de a impune un monopol ideologic”, se arată în declarație, citată de euractiv.com.

Semnatarii documentului par să vizeze instituțiile UE, cum ar fi Comisia sau Curtea Europeană de Justiție, care au exercitat presiuni asupra Poloniei și Ungariei în chestiuni care variază de la subjugarea sistemului judiciar la stigmatizarea comunității LGBT.

O conferință a semnatarilor scrisorii este planificată la Varșovia pentru luna septembrie.

Premierul sloven Janez Janša a sugerat că și partidul său ar putea părăsi familia politică de centru-dreapta.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img