spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeAlgeria a scumpit gazele pentru Enel

Algeria a scumpit gazele pentru Enel

-

Enel SpA a încheiat un acord cu firma algeriană de stat Sonatrach, conform căruia compania italiană de utilităţi va plăti mai mult pentru gazele naturale, în urma majorării preţurilor pe plan global în acest an, transmite Bloomberg.

- Reclama -

Acordul a fost semnat miercuri la Alger de Fatiha Neffah, vicepreşedintele pentru marketing al Sonatrach, şi Claudio Machetti, şeful Enel pe segmentul de global energy & commodity management.

Statele europene se grăbesc să-şi asigure o cantitate mai mare de gazele naturale după reducerea livrărilor din Rusia. Din august preţurile la gaze au scăzut după nivelul record din primăvară, dar încă sunt la un nivel istoric ridicat, afectând afacerile din Europa şi ducând la majorarea inflaţiei.

În 2021, Algeria a fost cel mai mare furnizor de gaze al Europei, după Rusia şi Norvegia. Statul din nordul Africii trimite gaze către Italia prin conducta Trans-Med, dar şi sub formă de gaze naturale lichefiate (GNL).

Italia ar urma să primească 25,2 miliarde metri cubi (bcm) de gaze din Algeria anul acesta, în creştere de la 20,9 bcm în 2021.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img