Alexandru Cumpănașu ar fi fost pus sub acuzare de DNA pentru fraudă

0
131

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Constanța, pentru fraudă, după ce ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare atunci când a accesat un post de expert într-un proiect european derulat de SNSPA, conform unor surse citate de Mediafax.

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare pentru fraudă, după ce ar fi mințit în privința studiilor, pentru a lucra, ca expert, într-un proiect european (SIPOCA) derulat de Ministerul Dezvoltării, implementat în parteneriat cu SNSPA, conform Mediafax.

În luna septembrie, SNSPA a decis să verifice legalitatea angajării lui Cumpănașu în cadrul proiectului SIPOCA, pentru a clarifica situația privind studiile lui. La acea vreme, Cumpănașu a semnat un document potrivit căruia deține studii superioare. În funcție de rezultate, SNSPA a anunțat că vor fi luate măsurile legale impuse.

Verificările SNSPA au fost dispuse după ce, în spațiul public, au apărut mai multe controverse privind studiile lui Cumpănașu. În declarația de avere, Cumpănașu a arătat că a câștigat în 2018 66.762 lei de la SNSPA.

Alexandru Cumpănașu a candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie, folosindu-se de valul de emoție publică, creat în urma crimelor de la Caracal, una dintre victime fiind nepoata sa, Alexandra Măceșanu.