spot_img
12.5 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăAnalizeAleksandar Vučić: Pristina nu dorește să discutăm rațional și să ajungem la o...

Aleksandar Vučić: Pristina nu dorește să discutăm rațional și să ajungem la o soluție de compromis

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că în acest moment, în pofida declarațiilor optimiste ale oficialilor europeni, nu vede o soluție pentru problema plăcuțelor de înmatriculare, pentru că de la 1 septembrie Pristina va continua campania și va încerca să determine sârbii kosovari să-și reînmatriculeze vehiculele în Kosovo.

Acesta a fost răspunsul lui Vučić când a fost întrebat cum comentează declarația optimistă a șefului diplomației europene, Josep Borrell, care a spus că problema plăcuțelor de înmatriculare va fi rezolvată ca și problema documentelor personale. Vučić a declarat că la Bruxelles, premierul Kosovo, Albin Kurti, și-a exprimat optimismul că sârbii kosovari își vor reînmatricula vehiculele.

- Advertisement -

Este un proces de durată. De la 1 septembrie ne vom confrunta cu această problemă. Trebuie să așteptăm și să vedem. Aștept discuții importante după reuniunea Balcanii deschiși și vizita lui Recep Tayyip Erdoğan. Vor veni mulți mediatori din Europa și din lume, dar în acest moment nu văd nicio posibilitate de progres, deoarece Pristina nu dorește să discutăm rațional și să ajungem la o soluție de compromis” – a declarat Vučić, adăugând ironic că „poate europenii știu mai bine ce se va întâmpla”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img