spot_img
18.2 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeAleksandar Vučić: Furia sârbilor din cauza situației din Kosovo a atins punctul...

Aleksandar Vučić: Furia sârbilor din cauza situației din Kosovo a atins punctul culminant

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić a declarat , în urma întâlnirii la Belgrad cu reprezentanții sârbilor din Kosovo și Metohia, că situația din Kosovo este dificilă și că nemulțumirea și furia poporului sârb din cauza încălcării acordului privind plăcuțele de înmatriculare și a tuturor celorlalte acorduri, precum și din cauza arestărilor zilnice ale sârbilor, au atins punctul culminant. 

- Reclama -

Președintele Vučić a declarat că sârbii care trăiesc la sud și nord de Ibru, precum și sârbii din Serbia centrală, vor fi întotdeauna uniți și a adăugat că peste șapte zile vor avea concluzii comune despre tot ceea ce se întâmplă în Kosovo și Metohia.

„Vom avea o adresare mai lungă săptămâna viitoare, în Joia Mare sau Vinerea Mare. Mai întâi am avut consultări și discuții cu cei mai importanți reprezentanți ai Listei Sârbe și ai autorităților noastre și cu reprezentanții instituțiilor și organismelor din Kosovo și Metohia, discutând despre toate problemele și situația de securitate care este dificilă”, a spus Vučić.

El a menționat, la conferința de presă în urma întâlnirii cu sârbii din Kosovo și Metohia, că oamenii și din nordul și din sudul provinciei, au arătat indignare și furie din cauza comportamentului conducerii de la Priștina și a tăcerii comunității internaționale.

Vučić a subliniat că urmează alegerile în Kosovo şi Metohia, pe care unii le-au programat pentru 23 aprilie, la care sârbii nu vor participa, precum şi că urmează multe alte probleme şi lucruri importante.

„Este important că am discutat și vom avea echipe la această ședință, care va avea loc la Raška și la care îi voi invita și pe premier și pe toți miniștrii Guvernului. Până la această ședință trebuie să stabilim o platformă comună”, a spus Vučić.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img