spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeAlegeri prezidențiale în Kazahstan: Parteneriat strategic "etern" cu China și relații bune...

Alegeri prezidențiale în Kazahstan: Parteneriat strategic „etern” cu China și relații bune cu Rusia

-

Având în vedere locația sa geopolitică, Kazahstanul ar trebui să urmeze o politică multi-vector, a declarat președintele în exercițiu Kassym-Jomart Tokayev reporterilor după votul la alegerile prezidențiale de duminică.

- Reclama -

„Cred că, având în vedere situația noastră geopolitică, având în vedere faptul că avem peste 500 de miliarde de dolari implicați în economia noastră, având în vedere că există companii globale care operează pe piața noastră, trebuie pur și simplu să urmărim un multi-vector, cum se spune acum”, a spus Tokaev.

Platforma electorală a președintelui în exercițiu declară ca obiectiv principal crearea unui Kazahstan echitabil. Se mai spune că cursul de politică externă care vizează protecția intereselor naționale, consolidarea cooperării reciproc avantajoase cu toate statele interesate, pacea și securitatea internațională va fi continuat.

În plus, la sfârșitul lunii octombrie, președintele Tokayev a spus că în următorii ani autoritățile republicii plănuiesc să lanseze o rețea de centre comerciale și economice de frontieră cu Rusia, China și țările din Asia Centrală. În septembrie, Tokayev a subliniat că Kazahstanul va depune toate eforturile pentru a dezvolta în continuare relațiile aliate cu Rusia, un parteneriat strategic etern cu China și o cooperare cuprinzătoare cu statele frate din Asia Centrală.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img