spot_img
16.2 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeALDE se rupe de PSD? Scandal între Tăriceanu și Dragnea pe UDMR

ALDE se rupe de PSD? Scandal între Tăriceanu și Dragnea pe UDMR

-

Eu iau în calcul o colaborare cu UDMR, pentru că UDMR reprezintă nu numai o minoritate, ci un procent semnificativ din populaţie, a declarat luni șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. În același timp președintele PSD, Liviu Dragnea, declară că dă sanșe zero unei alianțe cu UDMR.

- Reclama -

„Eu iau în calcul o colaborare cu UDMR, pentru că UDMR reprezintă nu numai o minoritate, ci un procent semnificativ din populaţie. Poate acest procent s-a mai diminuat pentru că şi din partea maghiarilor au plecat foarte mulţi… Poate procentul a rămas acelaşi, dar s-a diminuat numai numărul maghiarilor. Maghiarii din România e bine să fie reprezentanţi la nivel parlamentar şi guvernamental aşa cum s-a întâmplat în trecut. Eu am avut o foarte bună colaborare cu UDMR. Mi s-a părut o colaborare utilă, fructuoasă cu oameni care au o experienţă politică pe care o apreciez în mod deosebit. Cred că nevoile, nevoile, aspiraţiile minorităţii maghiare, în sensul larg al cuvântului, trebuie să fie avute în seamă pentru a nu risca devieri extremiste cum se întâmplă în cazul în care un procent important de populaţie este neglijat şi scos în afara deciziilor politice”, a afirmat Tăriceanu, coform agerpres.ro.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce nu va face o alianţă după alegerile parlamentare cu UDMR în urma declaraţiilor făcute de preşedintele formaţiunii politice, Kelemen Hunor, reafirmând, totodată, că nici cu PNL sau PMP nu va face vreo înţelegere de acest fel.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img