ALDE i-a retras sprijinul politic lui Daniel Constantin: Graţiela Gavrilescu PROPUSĂ în locul său

0
Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu (S), il felicita pe noul presedinte al partidului, Daniel Constantin (D), la finalul Congresului Partidului Conservator, la Palatul Parlamentului, in Bucuresti, duminica, 28 februarie 2010. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului și ministrului mediului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii, au declarat pentru News.ro surse din partid.

Decizia ar fi fost luată cu peste 80 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Liderul senatorilor ALDE, Ilie Viorel, a fost propus, duminică, pentru a prelua Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul,  Graţiela Gavrilescu fiind susţinută la conducerea Ministerului Mediului, după ce partidul i-a retras sprijinul lui Daniel Constantin, au declarat surse pentru MEDIAFAX.

Senatorul Ilie Viorel ar putea prelua conducerea Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, în contextul în care Graţiela Gavrilescu este susţinută pentru a Ministerul Mediului, portofoliu deţinut în prezent de Daniel Constantin, căruia partidul i-a retras sprijinul politic în şedinţa BPC.

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat anterior că el va adopta o poziție de abținere în cazul în care în ședința Biroului Politic Central al ALDE de duminică se va supune la vot propunerea de retragere a sprijinului politic pentru Daniel Constantin.

Daniel Constantin a declarat că decizia BPC al ALDE de retragere a sprijinului politic pentru el este nestatutară, iar în acest moment ”mingea” este în terenul liderului PSD Liviu Dragnea şi a premierului Sorin Grindeanu, care trebuie să decidă dacă acceptă o decizie nestatutară.