spot_img
21.2 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăALEGERI 2020Al patrulea dosar pus la dospit al candidatului susținut de UDMR la...

Al patrulea dosar pus la dospit al candidatului susținut de UDMR la Primăria Tg Mureș

-

Palatul Culturii din Târgu Mureș, subordonat de câteva mandate, “până la lacrimi” UDMR-ului, a găzduit, de la începutul primăverii lui 2019 și până în prima lună de vară a anului trecut, o expoziție care, la prima vedere, se anunța frumoasă și spectaculoasă, îndemnând neapărat la vizitat. “Tonitza, imagini ale copilăriei” a fost o culegere de tablouri superbe, redate publicului sub directa coordonare a directorului Muzeului Județean Mureș, Soós Zoltán, candidatul dependent de UDMR la Primăria Municipiului Târgu Mureș.

- Reclama -

Să reținem din start niște aspecte trecute cu vederea atunci când frumosul (constând în picturile celebrului pictor bârlădean Nicolae Toniță) lua iar fața unei înșiruiri numerice, gen 978-973-30363-6, un cod ISBN (numărul internațional standardizat al cărții) remis de Biblioteca Națională a României. De ce este atât de important acest cod? Pentru că dependentul de UDMR Soós Zoltán s-a constituit în partea redacțională a acestui volum, alături de alți angajați de-ai dumisale, precum Ioan Șulea, Cora Fodor sau Ioana Vlasiu.

Întotdeauna specialiștii reprezintă paravanul ideal. Iar împricinatul volum a primit automat girul președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, fiind finanțat integral din fonduri publice. Evident, totul din dragoste pentru artă și  din amor de Tonitza.  Numai că în septembrie anul trecut, același candidat dependent de UDMR a făcut pe curatorul în capitală, la Centrul Cultural Expo Arte, care cuprindea și Pavilionul Muzeal “Nicolae Tonitza și geniul copilăriei”. Exact atunci s-a lansat volumul “Tonitza și geniul copilăriei”, ISBN 978-973-0-3441-1, care conține exact aceleași texte ca și “Tonitza, imagini ale copilăriei”, finanțat integral din fonduri publice. Și acum vine începutul sfârșitului celui de-al doilea “mandat”.

Unul dintre liderii marcanți ai partidelor politice românești din Mureș, Dan Mașca, a identificat coeficientul maxim posibil de autoplagiat al “autorului”, pentru care directorul Muzeului Județean Mureș a încasat, conform declarației de avere nu mai puțin de 63.300 de lei de la centrul Expo Arte. Dar nu e vorba de (auto)plagiat. Pentru că Soós Zoltán a profitat de o finanțare publică în proporție de 100% beneficiind, complet ilegal, de foloase materiale (substanțiale) de pe urma volumului acontat și achitat integral de Consiliul Județean Mureș. Iar asta, conform legii, intră sub incidență penală.

Potrivit unor surse din presa transilvană, acesta ar fi al patrulea dosar al candidatului UDMR, Soós Zoltán. Și, la fel ca în precedentele cazuri, tot pentru astfel de găinării ținute la sertar de DNA și de PMP-iștii de la 2 ș’-un sfert.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...