spot_img
34.4 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriAGENTUL H ȘI GHIȚĂ LA BELGRAD: Miniștrii de interne și de externe...

AGENTUL H ȘI GHIȚĂ LA BELGRAD: Miniștrii de interne și de externe se contrazic după dezvălurile FLUX 24

-

Miniștrii de interne și de externe, Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, au comentat marți la Antena 3 în emisunea Alesandrei Stoicescu informațiile publicate luni în exclusivitate de FLUX 24 privind implicarea unui diplomat de la Ambasada României de la Belgrad în operațiunea Sebastian Ghiță-Serbia. Un diplomat despre care FLUX 24 a sugerat că, de fapt, ar avea legături cu Serviciul de Informații Externe (SIE) .

- Reclama -

Există foarte multe mistere și întrebări privind cazul Sebastian Ghiță-Belgrad, iar acestea nu au fost lămurite nici măcar parțial de autoritățile române.

Mai mult nu este clar dacă și în acest caz nu avem de-a face cu un nou episod din războiul între serviciile secrete românești.

Interesantă a fost reacția virulentă a ministrului de interne care a dorit să comenteze doar informația publicată de FLUX 24 după așa-zisa capturare a lui Sebastian Ghiță la Belgrad, nu și altele mult mai grave.

Ministrul de externe care a intervenit telefonic în emisiune a confirmat însă indirect informațiile FLUX 24.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV/ Omar Hayssam și Sebastian Ghiță: NEGOCIATORUL de la Damasc și Belgrad

Ministrul de externe a negat o implicare oficială a MAE, dar despre o operațiune a SIE a evitat un răspuns: Dacă a fost o operațiune secretă va rămâne secretă.

Mai mult, șeful diplomației de la București în calitate de fost șef al SIE s-a ferit însă să infirme ipoteza FLUX 24.

Întrebat direct din studio de un invitat dacă poate confirma că este posibilă o astfel de operațiune a SIE, Meleșcanu a refuzat un răspuns direct.

La rândul său, Carmen Dan a intervenit la Antena 3 comentând informațiile FLUX 24: Dacă serviciile secrete românești au fost implicate pot da propriile comunicate, dar nu a fost implicat un membru al ambasadei, 

Ea a susținut că Poliția Română ar fi fost implicată direct în operațiunea Sebastian Ghiță, dar a spus că nu poate oferi alte detalii.

ARTICOLUL PUBLICAT DE FLUX 24:

O coincidență cel puțin interesantă apare în dosarul identificării în Serbia a fostului deputat Sebastian Ghiță. Posibilul negociator al părții române pare a fi Flavius Cosmin Hălăcescu, ministru consilier la Ambasada României din Belgrad, indică surse consultate de FLUX 24.

Hălăcescu era însărcinat cu afaceri la Damasc în 2013 atunci când Omar Hayssam a fost adus în România din Siria în urma unei înțelegeri la nivel înalt între regimul Bashar al Assad și România ale cărei detalii nu sunt cunoscute nici astăzi. Și în 2014 era la Damasc conform declarației de avere. Anterior el apare în documente ca fiind și în 2011 și 2012 în Siria.

Despre Hălăcescu există foarte puține informații, singura de fapt fiind că este originar din Timișoara unde a moștenit mai multe proprietăți, dar poziția avută de acesta indică un posibil rol în spionajul extern,

CITIȚI ȘI: Curtea Supremă a Serbiei contrazice Poliția Română în cazul Ghiță

În perioada când Hălăcescu era însărcinat cu afaceri la Damasc, ambasada României reprezenta interesele mai multor țări occidentale în relația cu regimul condus de Bashar al Assad.

În Ambasada de la Belgrad, Hălăcescu este conform rangului diplomatic nr.3, dar în realitate el este cel mai important diplomat român, mai ales datorită conexiunilor sale la nivelul SIE. Ambasador este Oana-Cristina Popa. iar prim colaborator Mihaela Osorio.

Potrivit unor surse, Hălăcescu ar putea fi chiar șeful agenturii de spionaj românești în Serbia. El ar fi fost implicat în operațiunea de căutare în Republica Sârbă a lui Sebastian Ghiță și ar putea avea legătură cu fotografia cu acesta transmisă opiniei publice și care a fost realizată anterior predării sau capturării lui Sebastian Ghiță în Belgrad probabil de o echipă de filaj a unui serviciu secret românesc.

Posibil ca Hălăcescu să aibă legătură și cu celebra fotografie cu Dan Mihalache la Belgrad.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...