spot_img
5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăAnalizeAgențiile de turism din Bulgaria: Va începe un război nemilos pe turiști

Agențiile de turism din Bulgaria: Va începe un război nemilos pe turiști

-

Asociaţia Agenţiilor de Turism din Bulgaria (BATA) consideră că sezonul estival va fi imprevizibil. Vicepreşedintele BATA, Gheorghi Racev, a precizat că hotelierii se vor baza din nou pe turiştii bulgari.
„O problemă serioasă va fi creată de incertitudinea referitoare la paşaportul de vaccinare pentru călătorii. Poate că în timp se va decide în privinţa unui simplu test PCR, care deocamdată este un indicator destul de bun – eşti bolnav sau nu eşti bolnav. În ciuda problemelor, în această vară, va fi găsită o opţiune de a călători. Există cerere pe principalele pieţe europene de turism. Europenii au economisit foarte mulţi bani, pentru că nu călătoresc. În acelaşi timp, dorinţa de vacanţă este foarte mare şi va începe un război nemilos cine îi va atrage pe aceşti turişti de partea sa”, a comentat Racev.
Sezonul estival se va deschide în Bulgaria pe 1 mai. Acest lucru va fi posibil şi datorită măsurilor de sprijinire a sectorului:
„De acum înainte, ne putem gândi, eventual, la alte programe, în funcţie de ceea ce se întâmplă cu afacerea, iar atunci când se ajunge ca afacerea să se închidă, nu se poate să nu primim sprijin din partea statului, pentru că noi dorim o mică parte din aceste taxe, pe care turismul bulgăresc le-a plătit de ani de zile”, a menţionat vicepreşedintele BATA

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img