spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăAnalizeAgenția Internațională a Energiei, recomandări pentru reducerea dependenței față de Rusia: Simpla...

Agenția Internațională a Energiei, recomandări pentru reducerea dependenței față de Rusia: Simpla reducere a temperaturii termostatului cu un grad Celsius ar aduce economii de 70 de euro pe an la factura la încălzire, în timp ce reducerea cu 10 kilometri pe oră a vitezei de rulare pe autostradă ar aduce alte economii de 60 de euro pe an la carburanţi

-

Ajustarea setărilor boilerului, reducerea vitezei de rulare şi renunţarea la zborurile cu avionul pe distanţe mici în favoarea călătoriilor cu trenul sunt câteva dintre recomandările Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA) pentru consumatorii care vor să-şi reducă dependenţa de Rusia şi să îşi micşoreze facturile, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Economisirea energiei este de mult timp o cerinţă pentru atingerea obiectivelor climatice, însă explozia facturilor şi urgenţa reducerii dependenţei de combustibilii fosili ruseşti, după invadarea Ucrainei, au împins acest subiect pe agenda politică.

Într-un ghid lansat joi împreună cu Comisia Europeană, IEA a recomandat europenilor să lucreze de acasă, atunci când este posibil, să folosească în comun automobilele, să evite să conducă duminica în marile oraşe, să utilizeze bicicletele, transportul în comun sau să meargă mai mult pe jos.

IEA susţine că dacă aceste recomandări vor fi respectate, o gospodărie tipică din UE ar putea economisi 450 de euro pe an la factura la energie, în funcţie de tipul de locuinţă şi de automobilul pe care îl deţine.

Simpla reducere a temperaturii termostatului cu un grad Celsius ar aduce economii de 70 de euro pe an la factura la încălzire, în timp ce reducerea cu 10 kilometri pe oră a vitezei de rulare pe autostradă ar aduce alte economii de 60 de euro pe an la carburanţi.

Dacă aceste măsuri ar fi aplicate la nivelul UE, ar permite economisirea a 220 de milioane de barili de petrol şi a 17 miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, susţine IEA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img