spot_img
16.9 C
București
luni, martie 20, 2023
AcasăcoronavirusAfrica de Sud renunță la vaccinare: Vaccinul AstraZeneca nu face față mutației

Africa de Sud renunță la vaccinare: Vaccinul AstraZeneca nu face față mutației

-

Africa de Sud a anunţat duminică suspendarea temporară a programului de vaccinare împotriva COVID-19, care urma să înceapă în următoarele zile cu un milion de vaccinuri dezvoltate de Oxford şi AstraZeneca, după un studiu care a dezvăluit eficienţa „limitată” împotriva mutaţiei sud-africane, notează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Studiul, realizat de Universitatea Witwatersrand din Johannesburg şi care nu a fost examinat deocamdată de instituţii similare, afirmă că vaccinul britanic oferă o „protecţie limitată împotriva formelor moderate ale bolii cauzate de varianta sud-africană, la adulţii tineri”.

„Este o problemă temporară, trebuie să suspendăm vaccinurile AstraZeneca până când vom rezolva aceste probleme”, a declarat duminică ministrul sănătăţii, Zweli Mkhize, într-o conferinţă de presă organizată online.

Potrivit primelor rezultate, acest vaccin este eficient numai 22% împotriva formelor moderate ale virusului. Nu sunt disponibile încă rezultate privind eficienţa sa împotriva formelor severe.

Pe ultimele locuri în cursa mondială a vaccinurilor, Africa de Sud, oficial ţara cea mai afectată de coronavirus de pe continent cu peste 1,5 milioane de cazuri şi mai mult de 46.000 de decese, a primit luni prima livrare de un milion de vaccinuri. O livrare de 500.000 de doze suplimentare este de aşteptată în februarie.

Este vorba în totalitate despre vaccinuri AstraZeneca/Oxford produse de Serum Institute of India.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img