spot_img
28.2 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriAFACERILE NECURATE DIN AMBASADA ROMÂNIEI ÎN DC: New York Times dă în...

AFACERILE NECURATE DIN AMBASADA ROMÂNIEI ÎN DC: New York Times dă în judecată Departamentul de Stat al SUA pentru mailurile lui Hunter Biden și George Maior

-

New York Times dă în judecată Departamentul de Stat al SUA. Totul pentru că oficialii nu vor să ofere, într-un timp rezonabil, un răspuns la o solicitare făcută pe Legea Informaţiilor Publice legată de implicarea lui Hunter Biden şi a unor oficiali din Ambasada României din SUA în dosarul lui Gabriel Puiu Popoviciu, transmite Dcnews

- Reclama -

Ziarul vrea să afle dacă personalul Ambasadei a oferit favoruri pentru oameni de afaceri, inclusiv pentru fiul preşedintelui, dar şi pentru Bobulinsky. În doi dintre anii pentru care se cer e-mailuri, Joe Biden era vicepreşedinte al SUA. 

Perioada vizată este cea în care George Maior a fost ambasador în DC.

Hunter Biden a fost angajat de Gabriel Popoviciu, ulterior condamnat pentru dare de mită, în 2016, ca parte dintr-o campanie de influenţare a procurorilor anti-corupţie pentru a se orienta spre o înţelegere sau pentru a renunţa la caz, mai scrie sursa citată. Hunter Biden chiar l-a reprezentat pe Gabriel Popoviciu în întâlniri cu oficiali de top ai SUA, arată e-mailuri recuperate dintr-un laptop al fiului preşedintelui. 

Conform FARA (Legea Înregistrării Agenţilor Străini), oricine face lobby pentru entităţi străini la oficialii guvernamentali americani trebuie să se înscrie într-un registru al Departamentului Justiţiei. O excepţie se aplică avocaţilor care reprezintă un client într-un caz din afara ţării. 

Hunter Biden l-ar fi folosit în demersurile sale şi pe Louis Freeh, politician important şi prieten de familie, fost director al FBI, pentru a-şi pune în aplicare contactele din justiţie pentru a-l ajuta pe Popoviciu.

Magistrații Înaltei Curți a Angliei și Țării Galilor, lordul judecător Holroyde și judecătorul Jay, au admis apelul lui Puiu Popoviciu împotriva deciziei de extrădare, dând o palmă justiţiei din România şi judecătorului care l-a condamnat pe omul de afaceri.

Într-un interviu acordat postului Fox News în octombrie 2019, Rudy Giuliani a menţionat mai multe ţări în care fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden ar fi avut o implicare în afaceri controversate, printre care şi România.

Declaraţia lui Giuliani venea atunci în contextul scandalul cu miză electorală generat de publicarea transcriptului unei convorbiri între Donald Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, din care rezulta că preşedintele republican a încercat să-l determine pe omologul său ucrainean să acţioneze pentru redeschiderea unui dosar de corupţie în care era implicat Hunter Biden. Dosarul fusese închis după demiterea procurorului general ucrainean cerută Kievului de vicepreşedintele Joe Biden pe motivul slabelor rezultate ale Ucrainei în lupta împotriva corupţiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...