Afacerile lui Bebe Kovesi

0

„Evenimentul Zilei” scrie vineri că Bebe Kovesi și firma sa Led Communications s-au extins în activitatea de interpus pentru șantierele de autostrăzi, în tandem cu o altă firmă tampon de la Sibiu și că au mai tras o rundă de țepe unor firme românești care au prestat efectiv munca în șantier. Ar fi vorba de autostrada Lugoj-Deva pe tronsonul unde construiesc italienii de la Salini Impregilio, precum și pe autostrada Sebeș-Turda, în porțiunea pe care lucrează italienii de la Pizzrotti.

DNA are un dosar penal pe tema autostrăzii surpate Sibiu-Orăștie despre care spune că este în lucru. Narcis Neaga, fostul șef al CNADNR a fost pus sub acuzare în acest dosar la sfârșitul anului 2015.  Presa a acuzat că Bebe Kovesi ar fi protejat în acest dosar.

Fostul soț al Laurei Codruța Kovesi, Eduard „Bebe” Kovesi, a avut joi seara o primă reacție, după ce a fost acuzat că a livrat materiale pentru autostrada surpată, în contextul în care firma sa Led Communications se ocupa cu internet și televiziune prin cablu. Bebe Kovesi a declarat într-un interviu pentru Antena 3, referindu-se la ancheta de presă despre autostrada surpată, că materialele furnizate nu au fost folosite în zona cu probleme, apoi a făcut propria dezvăluire.

„Am derulat acolo un contract de cercetare pentru care am folosit pământuri excavate din zonă pe care ulterior le-am revândut beneficiarilor”, a spus fostul soț al șefei DNA.