spot_img
4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriAfacerile cu statul ale Clotildei Armand, anchetate

Afacerile cu statul ale Clotildei Armand, anchetate

-

Ministrul Transporturilor a trimis Corpul de Control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a verifica inclusiv contractul cu firma Egis care supervizează Autostrada Transilvania. Clotilde Armand, consilier la Sectorul 1, este director al firmei Egis.

- Reclama -

„Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a trimis deja Corpul de Control la CNAIR pentru a verifica legalitatea mai multor contracte, inclusiv Contractul de Servicii de Supervizare a Lucrărilor de Construcţie a Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea – Graniţa România / Ungaria nr. 2562 încheiat între CNADNR şi J.V. Egis Route-Scetaroute / Egis International”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Transporturilor.

Instituţia precizează că, din datele primite de la CNAIR, „Contractul de Servicii de Supervizare a Lucrărilor de Construcţie a Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea – Graniţa România / Ungaria nr. 2562 a fost încheiat în data de 31.08.2004 cu J.V. Egis Route-Scetaroute / Egis International prin procedură de licitaţie deschisă. Obiectul contractului îl constituie supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a Autostrăzii Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea, reprezentând 415 km, împărţiţi iniţial în 8 secţiuni. Valoarea Contractului de Supervizare, la semnare, a fost de 236.576.980,00 lei fără TVA”.

De asemenea, „până în prezent s-au încheiat 8 acte adiţionale la Contractul de Supervizare, astfel: în anul 2005, 2006, 2007, 2008, 2012 (2 Acte Adiţionale), 2014 şi 2016. Dintre acestea, 5 au avut ca obiect modificarea graficului de prestare a serviciilor în corelare cu termenele de execuţie a lucrărilor pe şantier”, menţionează Ministerul Transporturilor.

„Precizăm că plăţile efectuate de către CNAIR SA către Prestator reprezintă doar contravaloarea serviciilor realizate de acesta pentru contracte de lucrări aferente unui număr de 133 de kilometri”, mai arată Ministerul Transporturilor.

Clotilde Armand, consilier la Primăria Sector 1, a trecut pe declaraţia de avere suma de 249.973 de lei reprezentând venituri realizate în anul 2016 în calitate de director la compania Egis România.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img