Afacerea Sparanghelul, ”imbecilii” și cum autoritățile îl iau pe NU ȘTIU în brațe. DESPRE CURSELE CHARTER PRESA ȘTIA DE ACUM 3 ZILE

0

Autoritățile române au susținut joi că nu ar fi știut de zborurile cu muncitori români spre Germania, unde ar trebui să muncească în agricultură în special la strâns sparanghel. Informația e publică de 3 zile pe FLUX 24.

INFORMAȚIA DIN 6 APRILIE:

În lunile aprilie și mai, Eurowings va transporta zeci de mii de lucrători sezonieră din România spre Germania. Fermierii germani au nevoie de oameni pentru a aduna recoltele. Peste 40 000 de lucrători sezonieri vor fi transportați din Europa de Est (inclusiv din România, Bulgari și Polonia) spre diferite destinații din Germania, informează Airlines Travel.

Eurowings (parte Lufthansa Group) a primit misiunea de a transporta zeci de mii de muncitori sezonieri spre diferite destinații din Germania. Vor fi operate mai multe zboruri charter.

Pentru început se va zbura din Iași (IAS), Timișoara (TSR), Sibiu (SBZ), Cluj (CLJ) și București (OTP) spre destinațiile Berlin (SXF), Düsseldorf (DUS), Köln (CGN), Frankfurt (FRA), Hamburg (HAM), Karlsruhe (FKB), Leipzig (LEJ) și Nuremberg (NUE).

Săptămâna aceasta ar fi programate primele zboruri între București și Dusseldorf.

AFACEREA SPARANGHELUL

Europarlamentarul Rareș Bogdan a răbufnit la adresa celor care au permis muncitorilor români sezonieri să plece în Germania fără să se încerce păstrarea lor în țară pentru a dezvolta agricultura româneascăscrie Ziar de Cluj.

Anunțul privind plecarea românilor la munci în agricultură în Germania a fost făcut miercuri seară de premierul Ludovic Orban.

”O IMBECILITATE! DACA TOT AU VENIT ACASA, SA II PASTRAM SI SA DEZVOLTAM AGRICULTURA ROMANEASCA. AICI, PRODUCATORII SI CULTIVATORII DUC LIPSA DE FORTA DE MUNCA SI NOI NE TRIMITEM FORTA DE MUNCA PENTRU AGRICULTURA IN ITALIA SI GERMANIA. NU STIU CINE A LUAT DECIZIA, INSA ORICINE AF FI, ESTE UN IMBECIL. SI NUUUU IN VENETO, ESTE UNA DINTRE REGIUNILE DIN NORDUL ITALIEI CARE AU FOST IN EPICENTRUL INFECTRAILOR CU COVID19. MAI BINE CHEMATI MARII AGRICULTORI ROMANI SI PRODUCATORI/CULTIVATORI SI ANALIZAM DACA LE PUTEM DA SALARII APROPIATE CU CELE DE ACOLO, MINUS 200/300 EUR CARE REPREZINTA CHIRIILE SI CHELTUIELILE CA NU SUNT OAMENII ACASA SI NE DEZVOLTAM IN SFARSIT AGRICULTURA!!!!!! NU PUTEM SA IMPORTAM IN CONTINUARE PATRUNJEL, CEAPA, CARTOFI, USTUROI SI DROJDIE! PAREM IMBECILII PLANETEI. SI INCA CEVA, BLOCATI ACUM EXPORTUL DE CEREALE SI FAINA! IN ULTIMELE 3 SAPTAMANI AU FOST EXPORTATE CANTITATI URIASE DE FAINA SI CEREALE PRIN PORTUL CONSTANTA”, ESTE MESAJUL TRANSMIS DE RAREȘ BOGDAN.

Țările europene, precum Germania, Italia sau Anglia au anunțat că vor ridica restricțiile de circulație pentru muncitorii români, astfel că în această săptămână peste 2000 de persoane vor pleca să muncească în Germania. Astăzi 1800 de români s-au înghesuit pe Aeroportul din Cluj în așteptarea charterelor care să îi ducă la muncă. 

Germania are o mare problemă cu muncitorii sezonieri în agricultură. Ca și Italia și Spania care la fel se bazau pe muncitorii români. Problema pentru românii care au trecut deja granița în Ungaria este că la frontiera cu Austria sunt chestionați dacă au contracte de muncă în Austria și Germania.

Germania lua anual din România, Polonia și alte țări est europene 300.000 de muncitori. În principal sunt vizate recoltele de șparanghel.

În ultimele zile Germania a anunțat că va transporta aerian muncitori din România.