spot_img
29.5 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinAfacerea măștilor de la București și cum am ajuns o boarfă batjocorită...

Afacerea măștilor de la București și cum am ajuns o boarfă batjocorită de ruși și nemți pe centura Chișinăului CONTROVERSA ZILEI de Andrei Bădin

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Afacerea UNIFARM are mai multe chei. Cheia penală nu o comentez deocamdată (justiția ar trebui să își facă treabă). A doua cheie e jocul lui Sică, Cîțu și a camarilei galbene în afacere. Dar a treia cheie face praf interesele strategice românești și ne lasă în curul gol pe centura Chișinăului.

O parte din produsele contrafăcute luate de UNIFARM au ajuns în Republica Moldova duse de miniștri cheie din Guvernul de la București. S-a dorit o operațiune de imagine pe fondul în care Ungaria joacă din ce în ce mai mult și mai inteligent la Chișinău.

Una din ”operațiuni” a avut o scenă șocantă;:Renato Usatîi, primarul din Bălți (acuzat că e omul Moscovei, fratele doamnei care l-a ”găzduit” pe Klaus Iohannis în campania din 2014) le-a dat asistenților și doctorilor români câte o mie de dolari. A mai promis și un curcan la plecare. După ce imaginile video au apărut în presa din România s-a ”returnat” cadoul. Propaganda rusă a râs cu lacrimi de prostia românescă. Operațiunea românească a fost condusă de trei miniștri: Aurescu, Ciucă și celebrul Neluțu de la Sănătate.

A urmat un al doilea transport spre Moldova. Băgat sub un pod de la marginea Chișinăului în timp ce televiziunile moldovenești transmiteau în direct sosirea unui transport aerian sponsorizat de ruși și chinezi. De data asta în fruntea convoiului a fost și ministrul Vela.

Acum frații noștri moldoveni au aflat că le-am ”dăruit” produse contrafăcute din care guvernanții de la București au făcut ciubuc. Taman în precampania electorală prezidențială la Chișinău și pe filiera unui personaj școlit la Academia SRI. Iar tema va fi exploatată din plin: ”frații” români au luat câte o mie de dolari de la Usatîi, ne-au dat măști contrafăcute, sunt corupți și ne păcălesc.

”Tema” nu e nouă. În timpul când Basarabia era românească teoria propagandei ruse și nu numai era că ”frațele” cel mare trimite hoții și proscrișii de la București să conducă provincia și că, de fapt, îi privim ca fiind niște rude sărace și îi exploatăm. Această idee se poate regăsi și astăzi în unele cercuri din Moldova, iar politica de la București face ca melodia să devină din nou un hit.

De ce suntem prinși de fiecare dată în fundul gol la Chișinău?

Pe vremuri Plahotniuc îi înregistra pe politicienii români în barurile sale din Chișinău. Le livra fetițe, uneori și mălai, și îi șantaja. Și așa și-a câștigat influența la București.

Apoi a început cafteala serviciilor românești în Moldova: SRI a vrut să facă praf SIE. Germania a jucat acolo cu rușii și austriecii și noi am rămas ca de obicei de căruță.

Și așa am ajuns azi: când ne prind pe acolo rușii și nemții ne lasă în curul gol și ne batjocoresc pe marginea șanțului ca ultima boarfă de pe centură.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...