spot_img
18.2 C
București
joi, mai 19, 2022
AcasăDezvaluiriAfacerea Arthur, cutia cu cadouri scumpe și cafteala serviciilor

Afacerea Arthur, cutia cu cadouri scumpe și cafteala serviciilor

-

Evenimentul cu impact care a precedat apariţia scandalului Arthur – devolarea conţinutului cadoului primit de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu din partea directorului SIE, Gabriel Vlase, scrie Raluca Boboc, fost consilier prezidențial în vremea lui Traian Băsescu, pe Cristoiu Blog.

CE SUSȚINE RALUCA BOBOC:

Un alt scandal în care Serviciul de Informaţii Externe al României este asociat cu risipa din banii publici. Ceea ce a şocat opinia publică a fost mai puţin gestul directorului de a trimite un cadou, cât faptul că în acea cutie se aflau produse scumpe – ciocolată şi băuturi de lux. Or, se ştie că SIE şi-a refăcut cu mare greutate imaginea de „serviciu de îmbuibaţi” dobândită în urma scandalului generat de episodul Mihai Răzvan Ungureanu – vita Kobe.

Cristian Tudor Popescu nu este un novice în ale jurnalismului. Din contră, este un jurnalist extrem de experimentat care putea să anticipeze cu uşurinţă impactul gestului de a devoala conţinutul cutiei primite cadou de la şeful SIE.

Cristian Tudor Popescu a acţionat, însă, la comandă. Nu este un secret pentru nimeni că postul de televiziune Digi24 execută – de dimineaţă până seara – partitura numită cântarea lui Iohannis şi a guvernului pe care acesta îl controlează.
Prin vocea lui Cristian Tudor Popescu, Cotroceniul i-a transmis lui Gabriel Vlase să părăsească funcţia de director al SIE.

Directorul SIE nu s-a lăsat, însă, intimidat şi a reacţionat imediat. A aruncat pe piaţă afacerea Arthur în care Cotroceniul şi SPP-ul sunt băgaţi până în gât, prinţul austriac beneficiind, în calitate de demnitar, de protocol şi protecţie SPP.
Urmează vremuri interesante!

- Advertisment -

Must Read

Libertatea presei în Austria există doar pe hârtie: Hărțuire din partea...

0
În Indexul libertății presei realizat de Reporteri fără frontiere (RSF), Austria ocupă doar locul 31. Aceasta înseamnă o scădere de 14 locuri, scrie vienna.at.Austria se...