Adriana Săftoiu DEZVĂLUIE că unii din PNL vor o alianță cu PSD

0
36

Nu mai vreau să trăiesc acelaşi coșmar!, scrie pe facebook vicepreședintele PNL, Adriana Săftoiu, care sugerează că unii din colegii săi ar dori o alianță la guvernare cu PSD după 11 decembrie.

Decât o alianţă cu PSD, doar ca să fim la putere, mai bine o opoziţie onestă si puternică, iar acei dintre noi care au chef să fie oricum la guvernare ar fi bine să se decidă repede, afirmă ea.

POSTAREA ADRIANEI SĂFTOIU:

saftoiu

Nu mai vreau să trăiesc acelaşi coșmar!

Decembrie 2008. Candidat PNL. Eram în Urlaţi. În loc să îmi văd de scorul meu, mă uitam la previziuni. PD(L) posibilă alianță cu PSD. Îmi sun un prieten pedelist! Decident! Mă asigură că e o glumă de presă. După câteva zile, partidul lui Băsescu, care s-a luptat cu ”mafia lui Năstase”, face alianța. La doi ani diferență, votez împotriva alianței care va deveni USL. Îmi dau si demisia din Parlament. Plec acasă. Sunt exclusă din partid. Rămân pe mai departe anti- PSD. Şi am povestea mea, care începe pe 17 decembrie 1989, coborând ca student (eram toţi legitimaţi când coboram din tren) în gara Timisoara, cu buletin de Târgu Mureş, cu viză de flotant în Timişoara expirată, carnet de student de Bucuresti, răspunzînd unui ”tovăras militian” la întrebarea ce caut in Timisoara. M-a recuperat după ceva ore tata, care a adus dovezile că sunt fata lui şi stau în Timişoara. Apoi zilele de după, întoarcerea in Bucureşti, Piaţa Universităţii… Iliescu… bătăi, colegi în spitale, FSN/PDSR (azi PSD) primii 6 ani post-revoluţie la guvernare, în total 14…. Aflu că nu s-a schimabt nimic, când discut cu oamenii. S-a mai schimbat, totuşi, ceva! Chiar şi faptul că pot să scriu toate acestea mă face să mă bucur că am fost acolo în decembrie 1989. E mult, e puţin? Să hotărască fiecare ce înseamnă libertatea.

Decât o alianţă cu PSD, doar ca să fim la putere, mai bine o opoziţie onestă si puternică, iar acei dintre noi care au chef să fie oricum la guvernare ar fi bine să se decidă repede. Îmi doresc ca PNL, cu toate greşelile de parcurs, să aibă curajul de a refuza orice alianță compromiţătoare. Optiunea mea e clară. Bucuraţi-vă de dreptul de a vota!