spot_img
13 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitateAdrian Sîrbu vrea ca România să investească 70 miliarde de euro anual...

Adrian Sîrbu vrea ca România să investească 70 miliarde de euro anual in armament

-

Mogulul media Adrian Sîrbu șochează, declarînd într-un interviu pentru Aleph News că România are nevoie de investiții masive în armament și soldați, de pînă la 20% din PIB (cca.2,5% în prezent n.n.). În sumă concretă, cca.70 de miliarde de euro anual, a mai precizat omul de media, care a spus că resursele armatei ar trebui să includă și bodyguarzii, transmite Inpolitics.

”Care ar trebui să fie astăzi forţa militară a României ca să dormim şi noi liniştiţi în 2024 şi în 2025, şi aşa mai departe? Ca şi polonezii, noi trebuie să ne gândim că nu ne apără nimeni. Deci primul lucru trebuie să fii în stare să te aperi. Simplu. Noi avem o singură brigadă echipată corespunzător la standarde NATO? Una” a punctat Sîrbu.

”România trebuie să investească între 10 şi 20% din PIB în securitatea ei internă şi externă. Pune-i şi pe miliţieni, şi pe aşa-zişii securişti, şi pe unii, şi pe alţii, pe toţi. Între 10-20, da? Dacă PIB-ul e 360 de miliarde (euro), între 36 de miliarde şi vreo 70 de miliarde pe an. De ce spre 70? Pentru că noi avem o întârziere de 30 de ani. Noi, timp de 30 de ani, am distrus tehnica militară, nu am creat. Eu cred că noi astăzi trebuie să avem 200.000 militari pregătiţi instantaneu şi 300.000, aşa numitele forţele Ministerului de Interne, adică miliţieni, jandarmi, şi o resursă foarte bună pe care nu o luăm în seamă, bodyguarzii. Nu toţi bodyguarzii sunt borţoşi care vin să doarmă în post noaptea.

Nouă ne trebuie 200.000 de militari perfect pregătiţi. Ăsta e un efort uriaş zi de zi în următorii 5 ani. Nu să faci rost de 200.000 de români să-i faci carne de tun, cum a fost la Revoluţie, de au murit românii omorâţi de români. Nu, să-i chemi, să-i motivezi, să creezi o carieră militară” a conchis Sîrbu. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img