spot_img
22.4 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăSocialAdrian Severin condamnat la 4 ani de închisoare

Adrian Severin condamnat la 4 ani de închisoare

-

Adrian Severin a fost condamnat miercuri la 4 ani de închisoare. Sentința este definitivă.

- Reclama -

Adrian Severin este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, ar fi acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la „Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Fostul europarlamentar a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 11 septembrie 2013, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar în 23 februarie 2016 a fost condamnat, de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare.

Decizia a fost contestată de Adrian Severin şi de procurori la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care a început judecarea în 12 septembrie şi după trei termene, în 14 noiembrie, a finalizat dezbaterile şi a anunţat că va pronunţa o decizie definitivă în această cauză în 16 noiembrie.

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al procesului, ca Adrian Severin să fie condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, la care să se adauge un spor de pedeapsă, având în vedere pregătirea juridică a fostului europarlamentar. Totodată, procurorul a solicitat ca lui Severin să îi fie interzise unele drepturi, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...