spot_img
22.4 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăActualitateAdrian Năstase vrea să conducă un partid suveranist

Adrian Năstase vrea să conducă un partid suveranist

-

Fostul premier și lider pesedist Adrian Năstase atrage atenția, într-un interviu acordat postului Canal 33, asupra unui fenomen extrem de serios, și anume schimbarea paradigmei de conducere la nivelul Uniunii Europene în raport cu momentul înființării ei, ceea ce face ca la ora asta să dicteze ”interesele personale” ale anumitor state, transmite Inpolitics.

”UE la care am aderat nu mai este acum aceeași structură. Între timp, multe dintre țări și-au re-naționalizat politica externă. Noi (românii n.n.) nu înțelegem, avem un anume romantism care nu ne ajută la absolut nimic. 
Eu aș folosi acum, dacă aș conduce un partid partid politic, lozinca ”Să ne luăm înapoi porția de suveranitate”. 
Noi avem acum o altă situație geopolitică și suntem printre puținii în Europa de răsărit care nu înțeleg acest lucru. Ungurii, polonezii, cehii, bulgarii, slovacii, slovenii au înțeles acest lucru, dar noi rămînem ancorați în UE ”unită și liberă”….Nu mai este așa. Criza economică din 2008-2009 a fost cea care a declanșat aceste egoisme naționale, care au mers împotriva a ceea ce era suveranitatea partajată” a spus Năstase, adăugînd, ironic, că ar trebui modificată Constituția României, cu art 148-149 (referitoare la integrarea europeană și cea în NATO) ”pentru a fi introdusă în noua filosofie a Europei de acum care, prctic, în loc să se lărgească, s-a împuținat, iar interesele proprii ale statelor sunt cele care conduc în momentul de față, în mare măsură”

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...