Adrian Năstase: Scandalul SkyNews are legătură cu Schengen

0
2362

Reportajul Sky News nu este o poveste gratuită, fiind vorba de credibilitatea României într-un context mai general al unor decizii eventuale referitoare la Spațiul Schengen, a afirmat joi fostul premier Adrian Năstase.

„Eu cred că trebuie să înțelegem miza acestei chestiuni. După părerea mea, este vorba de credibilitatea României într-un context general al unor decizii eventuale referitoare la Spațiul Schengen. Eu nu cred că povestea asta este gratuită, un amuzament al unui personaj oarecare. Din experiența mea, am văzut că astfel de întâmplări au apărut în diferite momente. Exemplu — embargoul privind armele în ceea ce privește conflictul din Iugoslavia din 1991-1992 și acuzațiile la adresa României care erau îndreptate dinspre presa de la Budapesta că noi am fi încălcat embargoul de arme”, a declarat Năstase la Romania TV.

CITIŢI ŞI;DIICOT anunţă că vrea să îi audieze pe jurnaliştii SkyNews printr-o comisie rogatorie

CITIŢI ŞI:SCANDALUL SKYNEWS/ Stuart Ramsay: Nu mă pot opri din râs

Întrebat dacă, în opinia sa, ar fi vorba despre o conspirație, fostul premier a arătat că „este vorba de anumite interese la un nivel mai ridicat decât cel al redactorilor, reporterilor de la Sky News” și totodată despre „o atacare a credibilității pentru anumite scopuri”. „Cred că miza e mai importantă, va trebui să o descoperim. Problema este că în spatele domnului Ramsay s-a așezat totuși conducerea canalului de televiziune, iar în spatele acestui canal de televiziune eu bănuiesc totuși anumite interese”, a completat el.