spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeAdrian Năstase: Nici Ciucă, nici Hellvig

Adrian Năstase: Nici Ciucă, nici Hellvig

-

Fostul premier Adrian Năstase afirmă că nu crede în varianta Nicolae Ciucă pentru Cotroceni din partea PNL (”nu are profil de președinte”), dar nici într-o candidatură similară a directorului SRI, Eduard Hellvig, vehiculată în ultima perioadă, transmite Inpolitics.

”Nu cred”, a spus Năstase în emisiunea lui Marius Tucă, întrebat despre posibila candidatura la președinție a șefului SRI. ”Cred că se gîndește la PNL, i se termină mandatul și probabil că se gîndește să nu iasă la pensie, bănuiesc că va încerca o anumită formulă în PNL” a spus Năstase.

Vorbind despre partidul lui George Simion, Năstase a profețit o creștere în sondaje a acestuia în perioada următoare, dar a lansat și o ipoteză interesantă, anume că în AUR se va dezvolta un nucleu politic cu o viziune oarecum diferită decît cea actuală, mai exact una înclinată spre suveranism și nu spre populism:
”AUR gestionează, uneori mai bine, alteori mai prost, un segment de 10-15% din populație, care va deveni și mai important în perioada care urmează. În interiorul celor de la AUR cred că va exista un astfel de nucleu care va dezvolta și o anumită doctrină suveranistă, pentru că ei au și o componentă populistă, care sigur nu se leagă de această abordare clasică, suveranistă”.

Întrebat dacă, personal, mai e interesat de politică, Năstase a răspuns fără echivoc: ”Nu vreau, pentru că am făcut politică și am plătit cu vîrf și îndesat”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img