Astăzi se împlinesc 25 de ani de la alegerile din 20 mai 1990, s-au schimbat multe lucruri, dar, din păcate, unele nu în bine, afirmă miercuri fostul premier Adrian Năstase, într-o postare pe blogul personal, intitulată “Țara lui ‘bă'”.

“Cererea și oferta în politică și în divertisment se întâlnesc tot mai jos. În politică, după plecarea lui Traian Băsescu, sunt unele șanse de redresare. Din păcate, procesele de manelizare, cancanurile, derizoriul creează o presiune care se va regăsi în disputele electorale viitoare. (…) Temele de tip ‘elodia’ abundă. Ce pot învăța cei tineri? CNA este ocupat cu propriile sale scandaluri și și-a pierdut autoritatea în a decide obiectiv. Pamfletul a devenit o modalitate de a înjura, de a insulta sau de a calomnia fără să existe responsabilitate”, a argumentat Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, modalitatea de a fi popular în comunicare a ajuns să însemne să te adresezi complice telespectatorilor sau unor interlocutori imaginari, mângâindu-i amical pe creștet sau certându-i cu formula “bă”.

“Formulă care înlocuiește, tot mai des, variantele ‘dumneavoastră’, ‘domnule’, ‘stimate coleg’, ‘prietene’, ‘excelență’. La limită, poți intra, fără să vrei, într-o altă emisiune, în categoria ‘dragilor’. Se formează o nouă limbă, cum ar spune Orwell, compusă din expresii de genul ‘suntem în regim de breaking news’ (nu e vorba de un nou regim politic), ‘informația momentului’ fiind, de fiecare dată, ‘incendiară’, ‘halucinantă’, ‘incredibilă’, ‘senzațională’, ‘controversată’, deși ea s-ar putea să ‘vă afecteze emoțional’ (de aceea uitați-vă cu mai multă atenție), ‘prognosticul’ fiind ‘rezervat’, mai ales în cazul accidentelor soldate cu răni ‘incompatibile cu viața’. Oricum aflăm în fiecare zi ‘totul’ și cu ‘exactitate’ de la reporteri de teren”, a adăugat fostul premier.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?