spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăAnalizeAdrian Năstase: Iohannis face pe plac ucrainienilor cu Bâstroe pentru un post...

Adrian Năstase: Iohannis face pe plac ucrainienilor cu Bâstroe pentru un post extern

-

Fostul premier Adrian Năstase, cel în al cărui mandat România a dat Ucraina în judecată la Haga pentru teritoriile marine și a cîștigat, reamintește pe blogul propriu că ucrainenii au vrut să sape canalul Bâstroe și acum două decenii, dar au fost blocați la timp. Lucru care azi nu se mai întîmplă, cu binecuvîntarea președintelui Klaus Iohannis, care ar urmări un post extern călduț, transmite Inpolitics.

„În 2004, soluția solicitată de România și de Comisia Europeană a fost OPRIREA LUCRĂRILOR și, ulterior, CONSULTĂRI – EVENTUAL CONTINUAREA LUCRĂRILOR. Mai precizez că în aceeași perioadă, guvernul pe care l-am condus a deschis un proces internațional la Haga pentru delimitarea spațiilor maritime între România și Ucraina. Acum, Iohannis (care, probabil, se pregătește pentru un alt job) anunță o altă formulă – CONTINUAREA LUCRĂRILOR la Canal, iar CONSULTĂRI când se va putea, permițînd Ucrainei să ne pună în fața unui fapt împlinit, deoarece consideră el că trebuie să ținem seama că Ucraina este victimă a agresiunii Rusiei!! Ar trebui să-și dea seama și el că, la sfârșitul războiului, ar fi imposibil ca situația să fie adusă în condițiile inițiale.
Cred, în continuare, că în afara unor interese generale ale alianțelor din care facem parte (influențate de principalii actori ai acestora), România are dreptul de a-și formula, promova și apăra și interese distincte, specifice. Unul dintre acestea este legat de protejarea gurilor Dunării și de ieșirea la Marea Neagră”, afirmă Năstase.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img