spot_img
16.4 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăAnalizeAdrian Năstase: În ziua în care am sosit eu la Beijing a...

Adrian Năstase: În ziua în care am sosit eu la Beijing a venit și ministrul de Externe al Ungariei. Eu plec de aici, după câteva discuții și după câteva interviuri, el pleacă cu un angajament de 3 miliarde de dolari, pentru industria auto din Ungaria

-

”Aș vrea să remarc faptul că în ziua în care am sosit eu la Beijing a venit și ministrul de Externe al Ungariei. Eu plec de aici, după câteva discuții și după câteva interviuri, el pleacă cu un angajament de trei miliarde de dolari, pentru industria auto din Ungaria. Și România, și Ungaria, fac parte din NATO. Și România, și Ungaria, fac parte din UE” remarcă fostul premierul Adrian Năstase într-un interviu pentru Radio China International conform Inpolitics.ro

”Eu cred că nu suntem capabili să folosim anumite momente de oportunitate. Și așa cum s-a întâmplat și cu relația cu Rusia. La fel, înainte de conflictul din Ucraina, au existat deplasări săptămânale ale oficialilor din Franța, Germania, Italia, la Moscova. Noi, de zece ani de zile, nu am avut niciun fel de relații politice cu Rusia. Și de aici nivelul foarte scăzut al relațiilor economice.
(…) Lumea se schimbă. România are nevoie de mai mulți prieteni.
Ungaria, mă uit cu interes la politica lor, are o o soție, dar are și mai multe amante. Reușește, până la urmă, chiar dacă unii critică această abordare. Eu nu cred că este bine ce s-a întâmplat la noi după 2005, o ignorare completă a relației cu China și o relația a unor investiții care ar fi fost extrem de utile, la noi.
Sigur, noi mergem pe pilot automat în relația cu Statele Unite. Dar, cred că ar trebui să explicăm și americanilor, și unor occidentali, faptul că România are dreptul și la interese specifice” mai spune fostul premier.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img