spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeAdrian Năstase, critici pentru Ciolacu, laude pentru Geoană

Adrian Năstase, critici pentru Ciolacu, laude pentru Geoană

-

Fostul supergreu pesedist Adrian Năstase îl înțeapă pe actualul lider, Marcel Ciolacu, prin prisma viitoarelor alegeri prezidențiale, punctînd declarații recente ale acestuia și neajunsuri ale partidului și îl laudă, în schimb pe Mircea Geoană, fost și, probabil, și viitor candidat prezidențial. Nu e clar dacă al PSD, scrie Inpolitics.

”Mai sunt doi ani pana la alegerile prezidentiale. Chiar daca acum se discuta prioritar despre unele chestiuni ce tin de viata de zi de zi, chestiunea alegerii unui viitor presedinte al tarii ar trebui sa preocupe nu doar sub forma unor liste superficiale de candidati. Multi vor spune din nou, dupa alegeri, „alegatorii au intotdeauna dreptate”. Am vazut insa ca si in cazul lui Basescu dar si al lui Iohannis, alegatorii, la finalul mandatelor, „s-au razgandit”” scrie Năstase pe blogul propriu.

”L-am ascultat pa Marcel Ciolacu explicand ca in PSD s-a terminat cu perioada in care presedintele partidului este desemnat, automat, candidat. Ma intreb, insa, daca el va fi in sondaje pe prima pozitie ca optiune de candidat, cum ar putea explica desemnarea unei alte persoane…

DE CE ARE PSD O OFERTĂ SLABĂ DE CANDIDAȚI PREZIDENȚIALI

Ca observatie generala, lipsa de interes din ultimii ani pentru departamentele partidului si pentru Institutul „Ovidiu Sincai” si, in general, pentru politica de cadre, face ca „oferta” de lideri – candidati pentru prezidentiale sa fie limitata. La fel si la celelalte partide. Asa incat atunci cand ajungem sa discutam despre intrarea in Spatiul Shengen, descoperim ca, pentru motive exterioare intereselor romanesti, presedintele Romaniei nu a fost capabil sa foloseasca dreptul de veto al tarii noastre in Consiliul European pentru a rezolva aceasta chestiune umilitoare.

Zilele trecute, am citit discursul lui Mircea Geoana la o conferinta organizata de ASE despre viitorul Europei. Un discurs amplu, bine organizat, cu viziune. Unii spun ca este un discurs de candidat la prezidentiale. Poate… dar, din pacate, de ani de zile nu am mai citit un astfel de mesaj articulat – criticabil poate sub anumite unghiuri – in zona PSD. Eu cred ca oamenii au nevoie nu doar de solutii punctuale ci si de lideri care sa le arate directia” mai scrie Năstase, care reproducepe blog integral lungul discurs al lui Geoană rostit în fața studenților ASE. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img