spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăActualitateAdrian Năstase: Aurescu vrea o carieră politică

Adrian Năstase: Aurescu vrea o carieră politică

-

Fostul premier Adrian Năstase, considerat un mentor al ministrului de externe Bogdan Aurescu, aruncă pe piață o bombă care ar putea explica marele scandal amorsat zilele trecute în PNL: Aurescu își pregătește o carieră politică și a început să frecventeze ședințele de la partid. Întrebare: Iohannis pregătește noul Ciucă?, scrie Inpolitics.

Întrebat în emisiunea lui Robert Turcescu de la Metropola TV despre conflictul amorsat de declarațiile lui Rareș Bogdan la adresa lui Aurescu, fostul premier Adrian Năstase a spus că România are, pe de-o parte, un președinte care are anumite viziuni politice, interese și, aflat la sfîrșit de mandat, își caută ”prieteni pentru viitor” și, pe de altă parte, un ministru de excterne care nu e lider politic, ci tehnocrat.

Pe de altă parte, Năstase a punctat că Aurescu, fost consilierul de politică externă al Cotrocenilor, a avut o atitudine ieșită din comun:

”Acum s-a întîmplat un lucru extrem de spectaculos: un ministru care e tehnocrat nu se ceartă cu un parlamentar. De obicei încasează, ia pumni în cap, se duce la președintele de partid, se duce la președinte și cel care intervine e președintele sau primul ministru.
Pentru prima dată l-am văzut pe Bogdan Aurescu reacționînd ca un lider politic. Nu cred că a făcut bine. I-a oferit lui Rareș Bogdan ocazia să reacționeze din nou, să se pună în relație cu colegii, să solidarizeze niște grupuri, deci nu a fost o chestiune foarte înțeleaptă. Cred că e o ieșire care arată că Bogdan Aurescu încearcă să treacă din zona de tehnocrat într-o zonă politică și să iasă la bătaie cumva, după ce a început să frecventeze ședințele de la partid, din ce am înțeles”.

Dezvăluirile lui Năstase sunt în măsură să ridice o întrebare-cheie: în spatele revoltei liberale împotriva lui Aurescu s-ar putea afla, oare, intenția președintelui de a-l impune pe ministrul de externe la șefia PNL – după modelul Gorghiu, Cîțu ori Ciucă – și, eventual, drept candidat la Cotroceni în locul molatecului actual premier? Un plan care ar putea să nu convină leadershipului liberal, ceea ce ar explica solidarizarea multor grei cu Rareș Bogdan? 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img