spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizeAdrian Năstase, al doilea turneu in China in câteva luni

Adrian Năstase, al doilea turneu in China in câteva luni

-

Fostul premier Adrian Năstase a plecat azi într-un turneu prin China, în cadrul căruia va ține prelegeri la universități de top din țara răsăriteană. Este a doua vizita în decurs de 6 luni a lui Năstase în China, ceea ce poate ridica anumite semne de întrebare, inclusiv cu tentă politică. Prima dată anul acesta, în mai, el a fost însoțit de un alt fost premier pesedist, Viorica Dăncilă, al cărei partid, NOI, și-a anunțat oficial deschiderea către relații cît mai cordiale cu statul chinez, care, pe de altă parte, e băgat la index de actualii guvernanți, scrie Inpolitics.

”Voi pleca astăzi in China, unde sunt invitat să tin prelegeri la Universitătile din Beijing, Wenzhou, Zheziang si Shanghai. Tot astăzi are loc intâlnirea dintre presedintii Xi Jinping si Biden. Este o coincidentă. Nu am nicio legătură cu acest eveniment. Poate că, in traditia rolului jucat de România pentru intâlnirea Nixon-Deng Xiaoping, din 1972, Klaus Iohannis să fi contribuit” a scris, cu ironia-i cunoscută, Năstase, pe blogul propriu.
În luna mai, Năstase a mai avut o serie de conferințe, reuniuni și întâlniri oficiale cu lideri politici și universitari, la Invitația Institutului Diplomatic Chinez. Era prima sa vizită în China după 20 de ani. Acum, vine alta după doar cîteva luni. Pregătiri discrete pentru anul electoral?, se întreabă sursa citată.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img