spot_img
5.2 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăhighlightAdrian Bucur, membru în CA al TVR: Televiziunea are penalităţi la fisc...

Adrian Bucur, membru în CA al TVR: Televiziunea are penalităţi la fisc de 9 milioane de euro pe an

-

Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat, pentru MEDIAFAX, că a decis să facă un apel public, întrucât situaţia TVR este disperată, televiziunea publică având penalităţi la fisc de aproximativ 9 milioane de euro pe an.

Adrian Bucur spune, într-un punct de vedere transmis luni agenţiei MEDIAFAX, că a decis să facă un apel public referitor la situaţia „din ce în ce mai gravă” a televiziunii publice.

- Advertisement -

El a precizat că a intrat în posesia unor documente, potrivit cărora Televiziunea Română are penalităţi către bugetul de stat de 23.000 – 24.000 de euro pe zi.

Situaţia televiziunii publice este din ce în ce mai gravă. Am intrat în posesia unor cifre care sperie pe orice om normal la cap, 23.000 – 24.000 de euro pe zi, în total, 9 milioane de euro pe an reprezintă penalităţile către fisc şi asta se întâmplă după reeşalonare. În aprilie, când TVR nu a plătit rata convenită în memorandum (memorandumul cu Guvernul, n.r.) la fisc, aceste penalităţi s-au recalculat şi aşa ajung ele la această cifră, de 23 – 24.000 de euro pe zi. Iar aceste penalităţi curg lunar. În prezent, datoria la bugetul de stat a televiziunii publice depăşeşte 100 de milioane de euro, nemaipunând la socoteală şi datoriile comerciale. Şi ele reprezintă alte câteva zeci de mii”, a spus Adrian Bucur.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img