spot_img
22.9 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăDezvaluiriAdevărații stăpâni de la CFR Cluj

Adevărații stăpâni de la CFR Cluj

-

Necunoscut publicului, dar un fapt știut de toată lumea din club, Ioan Rus se comportă ca adevăratul patron al CFR Cluj. Martorii au descris că în cantonamentul de vară din Austria, fostul ministru a mers cu echipa și a dat tot timpul impresia că este cel mai important om din structura campioanei României din ultimele patru sezoane. Rus le ține discursuri motivaționale jucătorilor, le face cadouri, iar în deplasările pentru meciurile europene este conducătorul delegației.Influența lui s-a concretizat șocant în 2019, în timpul deplasării pentru meciul cu Celtic. În ziua întoarcerii în țară, aeroportul din Glasgow a fost închis din cauza unei amenințări cu bombă. Ioan Rus a dat un singur telefon, iar charterul CFR-ului a primit aprobare de decolare. Autocarul a dus echipa într-un aeroport paralizat, spre uimirea angajaților scoțieni care nu înțelegeau cum poate fi încălcată interdicția oficială, scrie Costin Ștucan în Gazeta Sporturilor.

- Reclama -

CE MAI SUSȚINE ȘTUCAN:

Pe cine a sunat Rus rămâne un mister. La fel de misterios este sprijinul său pentru un club despre care în 2010 declara că l-ar dori unit cu rivala U Cluj. Până și Dumitru Dragomir vorbește cu precauție despre acest subiect. 

Acum câteva zile, la GSP Live, guralivul fost șef al Ligii a declarat în direct: “Nu mă așteptam ca în inima Ardealului să fie atâta brambureală și atâta lipsă de tact. Dar acolo au intervenit alți oameni politici și nu neapărat Varga. Poate sunt informat eu greșit. Dacă s-a pus presiune pe Varga, și el rândul lui a pus presiune pe alții. Nu pot eu să dezvolt această chestie pentru că nu stăpânesc atât de bine situația. Sunt multe zvonuri. Simbioza între Ardeal și Șumudică nu putea fi făcută. Erau incompatibili. Aș putea să dezvolt fraza asta, dar mă gândesc că nu e bine” (…)

În spatele lui Varga stă o forță atotvăzătoare și atotcuprinzătoare care gândește strategia clubului, făcând-o în același spirit balcanic specific fotbalului românesc. În ciuda celor patru titluri consecutive, balanța contabilă a CFR-ului e pe roșu, o hemoragie financiară predictibilă, dar neacoperită de niciun plan serios de business. Singura proiecție solidă de venit o reprezintă nesigurele fonduri UEFA acordate pentru participarea în cupele europene. Din cauza ratării bonusurilor din Champions League – un vis nerealist – și din Europa League, capul lui Șumudică s-a rostogolit în țărână alături de cel al lui Copilu.

Forța din spatele clubului s-a orientat spre Dan Petrescu, antrenorul care a demonstrat că poate compensa lipsa de anvergură a jucătorilor de la CFR cu adversari mult mai puternici din cupele europene. E o mișcare facilă în încercarea de a stoarce cât mai mulți bani din fondurile Conference League. 

Între timp, însă, și Petrescu a simțit voința forței. L-a propus președinte pe Florin Prunea, însă Forța a spus categoric “Nu”. Întâmplător sau nu, alături de Rus, în grupul care influențează CFR Cluj se află și Vasile Dâncu, protectorul lui Răzvan Burleanu, președintele FRF. Iar Prunea i-a contestat dur pe Dâncu și Burleanu în mai toate ieșirile sale publice. 

Articolul precedentRomânia în blackout
Articolul următorCacealmaua USRPLUS
spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...