Adevărata proveniență a armelor folosite în timpul atacurilor teroriste din Paris

0
681

Majoritatea armelor folosite în timpul recentelor atacuri teroriste din Paris, în urma cărora și-au pierdut viața 17 persoane, au fost cumpărate de la dealerii de arme din Belgia, potrivit unor surse din cadrul poliției franceze.

Automatul și pistolul Tokarev (TT) folosit de Amedy Coulibaly în timpul atacului terorist din supermarketul evreiesc au fost cumpărate din Bruxelles și Charleroi.
Automatele Kalașnikov și lansatoarele de grenade folosite de frații Kouachi în timpul masacrului de la redacția Charlie Hebdo au fost achiziționate de Coulibaly din zona Gării du Midi din Bruxelles pentru mai puțin de 5.000 de euro. Zona repsectivei gări, punctul terminus belgian al celebrului Eurostar, este locul în care se desfăsoară în fiecare duminică unul dintre cele mai mari târguri din Europa. Zonele limitrofe pieței sunt celebre pentru comerțul ilegal cu armament.

Înaintea luării de ostateci din supermarket, Coulibaly a înregistrat un videoclip în care apare în dreapta sa un pistol automat de proveniență cehă, total necunoscut majorității romînilor – VZ-58 Compact. Majoritatea armelor comercializate pe piața neagră din Europa Centrală provin din fosta Iugoslavie. Mulți dealeri cumpără armement din Bosnia pentru ca apoi să-l vândă în diverse state precum Franța, Belgia sau Olanda. Multe dintre armele comercializate pe piața neagră provin inclusiv din Libia, iar măsurile luate de către autoritățile europene în vederea diminuării comerțului cu armament s-au dovedit ineficiente.

1607547416Soim Press