spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriACUZAŢII GRAVE: Dosarele firmelor care au legătură cu familia Kovesi ţinute la...

ACUZAŢII GRAVE: Dosarele firmelor care au legătură cu familia Kovesi ţinute la sertar de DNA

-

Dosarele ce privesc firme si companii cu care au avut legatura persoane din familia Laurei Kovesi zac de ani de zile in nelucrare la DNA. Procurorii lui Kovesi, care dau dovada de maxima celeritate in atatea si atatea cazuri, sunt brusc incapabili sa solutioneze intr-un termen rezonabil dosare de acest gen, desi uneori chiar primesc mura-n gura datele necesare pentru finalizarea spetei si pentru emiterea rechizitoriului, scrie Lumea Justiţiei.

- Reclama -

Daca in cazul “Transgaz” ii intalneam pe fratele lui Kovesi, Sergiu Lascu, si pe Florin Muntean, despre care senatorul Valer Marian spunea ca e bun prieten cu tatal Laurei Kovesi, in cazul “RCS/RDS” gasim alte doua persoane apropiate de sefa DNA.

CITIŢI ŞI:BOMBĂ/ Adjunctul Procurorului General: DNA ține de 2 ani 3 dosare ale fratelui lui Kovesi/ DEZVĂLUIRILE ALINEI BICA

Una dintre ele este fostul sot al Laurei Kovesi, Eduard Kovesi. Acesta a avut legaturi cu compania de televiziune si cablu, incasand bani de la “RCS/RDS”. Dovada este declaratia de avere a Laurei Kovesi din 2006, unde actuala sefa a DNA, pe atunci Procuror General al Romaniei, a trecut la capitolul venituri ale sotului Eduard Kovesi “SC RDS SA – Bucuresti – salar activitate profesionala”. Eduard Kovesi a fost casatorit cu Laura Kovesi timp de 5 ani, respectiv din 2002 pana in 2007.

A doua persoana din anturajul Laurei Kovesi care are inca legaturi cu compania “RCS/RDS” este Florin Nemes. Coordonator de marketing si PR al RCS/RDS, Florin Nemes ar fi, conform dezvaluirilor facute de Revista Catavencii, iubitul Laurei Kovesi. Posibila legatura amoroasa dintre sefa DNA si Florin Nemes nu a fost niciodata negata de Kovesi. Cine nu il stie pe Florin Nemes se poate uita la reclamele Digi Mobil in care acesta joaca rolul unui detinut intr-o inchisoare de lux, alaturi de fostul fotbalist Gica Craioveanu.

CITIŢI ŞI:Alina Bica, dezvăluiri explozive în Euroreporter

Dosarul privind posibile fapte de coruptie comise la compania Transgaz zace in nelucrare la DNA de aproape 3 ani de zile. Mai exact, din 2014, procurorii lui Kovesi tot fac acte de urmarire penala cu privire la fapta, „in rem”. Asta reiese chiar din reaspunsul oficial pe care DNA l-a trimis la solicitarea Lumeajustitiei.ro. In martie 2014, Corpul de Control al prim-ministrului de la acea vreme, Victor Ponta, a trimis la DNA „Raportul de control privind verificarile efectuate la Societatea Nationala de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Medias”. In respectivul raport au fost devoalat un imens jaf din bani publici, raportul fiind de fapt un rechizitoriu ce contine toate elementele necesare derularii si finalizarii unei anchete. Nimic nu s-a intamplat de atunci, DNA-ul Laurei Kovesi ramanand de 3 ani la faza de urmarire penala „in rem”.

La fel stau lucrurile si in celebrul dosar “RCS/RDS – Dumitru Dragomir”, un dosar in care se supecteaza o mita data de compania de televiziune catre fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Este vorba despre contractul pe care “RCS/RDS” l-a incheiat cu o firma a lui Dumitru Dragomir, un contract in valoare de 1,7 milioane de euro care. In schimbul celor 1,7 milioane de euro ajunsi la firma lui Dragomir, RCS/RDS urma sa isi faca reclama la Crystal Palace Ballrooms, un complex de sali de evenimente detinut de fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Interesant, contractul a fost incheiat in perioada in care “RCS/RDS” a castigat licitatia pentru drepturile de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, organizata chiar de Liga condusa de Dumitru Dragomir.

In 2013, presa anunta ca DNA a inceput o ancheta in acest caz, procurorii verificand contractul dintre “RCS/RDS” si firma lui Dragomir. Parchetul lui Kovesi urma sa ancheteze daca este vorba despre o mita data de compania de televiziune si cablu pentru Dumitru Dragomir, in schimbul castigarii licitatiei pentru meciurile de fotbal.

Au trecut anii si nimeni nu stie ce s-a intamplat. Din 2013, despre acest dosar nu se mai stie nimic. Nu se stie daca a fost inchis ori daca e in lucru, in faza de urmarire penala cu privire la fapta (“in rem”), ca in cazul “Transgaz”, mai scrie Luju.ro.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...