spot_img
28.7 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăEconomieAgriculturaACUZAȚII EXPLOZIVE: Ponta și Daniel Constantin au distrus afacerea lui Adrian Porumboiu...

ACUZAȚII EXPLOZIVE: Ponta și Daniel Constantin au distrus afacerea lui Adrian Porumboiu pentru Păpușarul de la Chișinău

-

Referitor la nemernici, cel mai mare pe care l-am cunoscut este fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin.Imaginaţi-vă că la o fermă de vaci (etalon pentru România, de altfel) s-a descoperit gaura la covrig. Din neglijenţă, un număr de viţei care erau morţi nu au fost trecuţi în SNIA, dar erau înregistraţi în evidenţa contabilă a fermei, bineînţeles, şi la PROTAN, toate documentele fiind clare, plus că nu se solicitase şi nu se luase 1 euro subvenţie. S-au găsit 17 vaci fără crotalii – crotalii pentru care erau depuse documente şi care urmau să ajungă de la Timişoara. Pentru aceste abateri „deosebit de grave“, şpăgarul de ministru a sancţionat Comcereal, în termen de 12 zile, cu 12 milioane euro pentru anii 2012, 2013 şi 2014. O prevedere introdusă în regulamentul ministerului precizând că dacă ai fost sancţionat 3 ani urmează şi al patrulea, a rezultat o sancţiune finală de circa 17 milioane euro, afirmă într-un interviu pentru Cotidianul omul de afaceri Adrian Porumboiu, care îi acuză pe Daniel Constantin și Victor Ponta de falimentarea afacerilor sale.

Domnului pe atunci prim-ministru Ponta i-am trimis vreo cinci memorii şi două scrisori deschise, dar toate memoriile, în bătaie de joc, ajungeau la un directoraş de la APIA… Vaslui, iar scrisorile deschise ajungeau ca în Caragiale… „adrisant necunoscut“. Mi‑am dat seama de „frăţia“ lui Ponta cu Constantin şi, ca atare, nu am o părere bună despre Ponta, dimpotrivă, am o ură viscerală faţă de „acoperiţi“, susține Porumboiu.

În spatele preluării afacerilor sale, Porumboiu susține că s-ar afla Vladimir Plahotniuc, considerat Păpușarul de la Chișinău, lider al Partidului Democrat, aliatul PSD și Republica Moldova.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img