spot_img
7.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăhighlightACUZAȚII EXPLOZIVE ÎN PSD: Pieleanu FALSIFICĂ sondaje

ACUZAȚII EXPLOZIVE ÎN PSD: Pieleanu FALSIFICĂ sondaje

-

Acuzații explozive în PSD: institutul de sondare Avangarde falsifică datele sondajelor. Acuzații vin de la fostul prefect de Argeș, Mihai Oprescu, scrie Jurnalul de Argeș.

Sondajul ar fi fost „optimizat”, ca să nu spunem de-a dreptul măsluit, pentru ca trezorierul partidului (de altfel și cel care a comandat „masa și dansul”) să-și plaseze favoriții, pe Tecău și pe dr. Manu, scrie Jurnalul de Argeș.

- Advertisement -

PSD Argeș a comandat un sondaj la Avangarde, condus de cunoscutul sociolog Marius Pieleanu. De finanțarea sondajului s-a ocupat deputatul Mircea Drăghici, numai că de aici au apărut și suspiciunile că soțul Georgianei Drăghici a „optimizat” cifrele sondajului. Concret, ca și rezultate, toți candidații potențiali ai partidului la CJ Argeș au obținut procente jenante, cu mult sub scorul partidului, care este de 59% la nivel de județ, spune JA.

Mihai Oprescu dă drept exemplu că actualul sondaj ar fi fost trucat tocmai diferența mare față de un alt sondaj, comandat de ALDE în urmă cu doar două luni și realizat tot de institutul lui Marius Pieleanu, în care el apare cu un grad de încredere de 30%. Ideea fostului prefect e că nu se poate volatiliza o diferență de 20%, așa, peste noaptea. E adevărat însă că întrebarea se poate și în sens invers, având în vedere diferențele grosolane din cele două sondaje produse de „casa de filme” Avangarde. Dacă nu cumva sondajul comandat de ALDE a fost optimizat, adică umflat și cifrele reale, inclusiv în ceea ce îl privește pe fostul prefect Oprescu, mai scrie Jurnalul de Argeș.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img