spot_img
31.1 C
București
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăAnalizeAcuzat de corupție înainte de alegeri, Andrej Babiš câștigă în fanfare alegerile...

Acuzat de corupție înainte de alegeri, Andrej Babiš câștigă în fanfare alegerile din Cehia

-

În Cehia, rezultatele parțiale ale alegerilor parlamentare arată că formațiunea ANO a omului de afaceri devenit politician, Andrej Babiš, este pe cale să obțină o victorie categorică în scrutinul care a avut loc vineri și sâmbătă.

- Reclama -

Cu câteva zile înainte de alegeri, Andrej Babiš a fost inculpat pentru corupție și a fost acuzat că ar fi fost colaborator al Securității cehoslovace. 

După verificarea buletinelor din aproape 90% din secțiile de vot, mișcarea populistă a lui Babiš, care a fost până recent ministru al Finanțelor, conducea cu peste 30% din voturi fiind în poziția să formeze o coaliție de guvernare.

Pe locul doi cu peste 11% se situează formațiunea naționalistă Partidului Democrației Directe care militează pentru conducerea țării prin referendumuri, are o doctrină anti-islamică și anti-imigrație, se pronunță pentru ieșirea Cehiei din Uniunea Europeană.

Supranumit „Trump al Cehiei”, câștigătorul alegerilor, multimiliardarul Babiš, nu promovează ieșirea țării din UE, dar nici nu este euro-entuziast. Rezultatele parțiale mai arată o scădere masivă a partidelor tradiționale social-democrat și creștin-democrat, în vreme ce s-au întărit partidele antisistem, inclusiv Partidul Comunist și Partidul Piraților.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...