Actorul Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”: Nu mă tem să joc fără mască

0
49

Actorul Vasile Muraru, directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, afirmă că nu se teme să joace fără mască, precizând că pe scenă această măsură ar fi „prea mult”.

Nu îmi este teamă de nimic. La Operă erau aproximativ şapte metri până la spectatori şi tot au avut probleme. Nu îmi este teamă. Sigur, trebuie să fim prudenţi, să nu exagerăm, să păstrăm distanţarea în spaţiile închise, în mijloacele de transport. Pe scenă însă cred că este prea mult. Ce facem, jucăm kabuki, teatru japonez? Este şi acesta un gen de teatru, dar dacă ai mască pe faţă nu ştie lumea cine eşti, nu aude ce spui pe scenă”, a spus Vasile Muraru, pentru AGERPRES.

El a precizat că are grijă ca toţi colegii săi să respecte regulile sanitare, iar la spectacolele de la Grădina Herăstrău toate normele sunt „bine puse la punct”.

„Am văzut toate normele generale. Totul este foarte delicat, actorii se pot apropia, dar fără să stea prea mult. Sigur, noi păstrăm distanţa până intrăm pe scenă, ne dezinfectăm cât de des avem nevoie. Dar pe scenă nu putem urca cu mască medicinală, am arăta penibil. În concluzie, pe scenă, atât la grădină, cât şi la interior, nu vom purta mască”, a afimat actorul.