Actorul Mugur Mihăescu, patron de club, despre Șpăgi și cluburile morții

0
530

Legislația e stufoasă și nu se poate aplica la maxim, de către cluburile din România, pentru că se bate cap în cap, dar până la urmă omul sfițește locul, a declarat pentru Evenimentul Zilei actorul Mugur Mihărescu, totodată proprietar a două cluburi din Centrul Vechi.

Patronul de club a explicat și cum se oferă autorizațiile. „Autorizația de funcționare ți se oferă imediat ce obții certificatul de la Registrul Comerțului. Numai că oamenii de la Registrul Comerțului nu știu fișa tehnică și dacă pot să îți dea autorizație”. Astfel spus, nu contează dacă firma îndeplinește condițiile tehnice pentru activitatea pe care o deșfășoară potrivit codului CAEN.

„Apoi, în funcție de activitățile pe care le desfășori îți trebuie autorizație sanitară, de la pompieri, dacă ai un club de capacitate mai mare, iar acestea se obțin separat, trebuie și de la primărie, să le dai și ălora.”

Mugur Mihaăescu spune însă că România nu este mai periculoasă decât alte țări. Totuși, există și locuri nesigure. „Sunt cluburi underground mai populare printre tinerii rebeli, în locuri unde nu aș intra, pentru că ori nu sunt consolidate sau mi-e frică să nu cadă tavanul sau nu mă simt safe.”

Este și o vină a celor care trebuia să efectueze controale? De regulă, se fac controale la cluburile care produc bani. „Știți câte controale sunt? Dar la cei care produc mai mulți bani. Se gândesc, la ăsta mic nu mă duc, că nu am ce să iau”. Pe de altă parte,  sunt prea puțini inspectori și nu ai cum „să ții sub control o țară întreagă”.