spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneActivişti pro-Kremlin au vandalizat un memorial improvizat de la locul asasinării lui...

Activişti pro-Kremlin au vandalizat un memorial improvizat de la locul asasinării lui Boris Nemţov

-

Activişti ai unei mişcări pro-Kremlin au vandalizat un memorial improvizat de la locul asasinării opozantului Boris Nemţov, care a fost împuşcat mortal luna trecută, în timp ce traversa podul Bolşoi Moskvoreţki din Moscova, relatează Moscow Times, transmite Mediafax.

- Reclama -

Vandalii au scris mesaje prin care îl denunţau pe Nemţov drept „trădător” şi au vopsit şi spart un indicator pe care scria „Podul Nemţov”, care fusese amplasat de susţinătorii opozantului la locul asasinatului, potrivit unor fotografii din timpul raidului, postate marţi pe Internet de activişti din grupul pro-Kremlin SERB.

Alte mesaje lăsate în timpul raidului conţineau insulte grave la adresa lui Nemţov şi le cereau ruşilor să înceteze să-l mai onoreze. O fotografie înrămată a fostului opozant rus a fost de asemenea spartă în cadrul atacului, potrivit unei fotografii publicate pe Twitter de Anastasia Zvotova.

Raidul face parte din campania SERB de a „lupta întotdeauna împotriva trădătorilor Rusiei”, a afirmat, într-o postare pe reţeaua de socializare VKontakte, un activist care s-a prezentat drept Goşa Tarasevici.Susţinătorii lui Nemţov au curăţat locul în câteva ore, a declarat pe Facebook, marţi seara, activistul de opoziţie Mark Galperin.

Ruşii rămân divizaţi între o majoritate al cărei sprijin pentru Kremlin a crescut simţitor după anexarea Crimeei anul trecut şi o minoritate care critică acţiunile Guvernului.

Cei care îşi exprimă criticile în public sunt catalogaţi drept „trădători” în discursurile oficiale şi relatările televiziunilor de stat, o retorică pe care susţinătorii lui Nemţov o consideră parţial responsabilă pentru asasinarea sa.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...