”Academicianul” Chițoiu

0
116

Daniel Chițoiu, secretar general al ALDE, a primit în 2018 suma de 118.437 de lei pentru „drepturi de proprietate intelectuală” de la Academia Română, transmite Radio Europa Liberă.

Proiectul despre care vorbește Academia a început în 2016, s-a încheiat în februarie 2020 și se numește „Extinderea sistemului de planificare strategică la nivelul ministerelor de resort”– Cod SIPOCA 28, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană. El a fost implementat în parteneriat cu Curtea de Conturi a României și Academia Română. Durata de implementare a fost de 36 de luni, valoarea acestuia fiind de 44 milioane de lei, adică aproape 10 milioane de euro, 84 % fiind contribuția Uniunii Europene și 16 procente cea a Guvernului, prin Secretariatul General.

Daniel Chițoiu a fost ales ca expert din partea Academiei Române, dosarul său fiind analizat de o comisie a instituției. În acest moment, linkurile către procedura de selecție și de întocmire a dosarelor nu mai sunt active pe pagina de internet a Academiei.

Cert este că, după „reușita” proiectului SIPOCA 28, autoritățile au decis să continue. Așa a luat ființă „Extinderea sistemului de planificare strategică la nivelul ministerelor de resort-ll” SIPOCA 612, având aceiași beneficiari: SGG, Academia Română și Curtea de Conturi. Potrivit planului, „se va contribui la îmbunătățirea procesului decizional și la creşterea calității cheltuielilor publice prin extinderea sistemului de planificare strategică existent”. A început în septembrie 2019, durata de implemenatre fiind de doi ani și costă 14,6 milioane de lei, adică 3 milioane de euro.