spot_img
5.7 C
București
joi, noiembrie 21, 2024
AcasăActualitateAbsolvent de Sorbona, picat la un master al Universităţii din Oradea: VESTUL...

Absolvent de Sorbona, picat la un master al Universităţii din Oradea: VESTUL SĂLBATIC AL ROMÂNIEI

-

- Reclama -

Un articol critic cu privire la felul în care o facultate a Universităţii din Oradea organizează examenul de master a fost publicată, marţi, de Daniel Farcaş, licențiat în filosofie și litere, al Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca, doctor în filosofie al Universității Paris 4 – Sorbonne și master în filosofie al Universității Paris 1 – Panthéon-Sorbonne. Acesta a fost respins la un examen organizat de Departamentul de Psihologie al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, unde a încercat să se înscrie la masterat, după o evaluare orală fără vreun barem şi pe care nu a putut să o conteste, motiv pentru care autorul etichetează universitatea orădeană – fără să o nominalizeze direct –  ca fiind „o sorbonea provincială”, scrie Bihoreanul.

- Reclama -

„Deși înțelesesem deja din nenumăratele scandaluri de corupție că sorbonelele românești se zbat încă în impostură m-am încumetat să mă înscriu la un masterat de psihologie clinică la o asemenea sorbonea. Am luat un briliant 5,66, suficient de puțin ca, în conjuncție cu nota 10 pe care o aveam de la licență, să fiu printre primii picați. Nu vă așteptați la un western. Totuși, povestea pe care v-o spun s-a întâmplat în Vestul încă Sălbatic al României și al spațiului academic românesc, care rămâne încă într-un soi de sălbăticie fără norme și proceduri clare”, scrie Farcaş, care s-a stabilit de mai mulţi ani în Oradea, după ce a terminat și doctoratul la Sorbona.

- Advertisement -

El relatează cum „Regulamentul de admitere al facultății spune – despre contestații – că se depun după ora 14:00 (fără niciun alt detaliu procedural!), pentru ca apoi să afli că nu se acceptă nicio contestație, pentru că în regulamentul general al universității scrie că probele orale nu se pot contesta”, astfel că „totul e posibil”. Mai mult, același regulament de admitere al facultății prevedea, înainte cu câteva luni, că dosarul de înscriere la examen trebuie să cuprindă, printre alte documente, un „certificat de botez”, condiţie care apoi a fost eliminată discret, după ce Farcaş a pus întrebări asupra ei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img