spot_img
16.3 C
București
joi, mai 23, 2024
Acasă#ReginaAnaABSENȚE DE MARCĂ: Casele Regale din Spania, Danemarca, Marea Britanie și Suedia...

ABSENȚE DE MARCĂ: Casele Regale din Spania, Danemarca, Marea Britanie și Suedia NU vor fi prezente la funeraliile Reginei Ana/ Va fi prezentă însă Marea Ducesă Maria a Rusiei

-

Numeroși membri ai Familiilor Regale europene vor fi prezenți la funeraliile Reginei Ana, anunță Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I. Casele Regale din Spania, Danemarca și Marea Britanie, cele mai apropiate de Familia Regală a României, nu vor fi prezente, indică lista transmisă joi presei de Biroul de Presă al M.S Regelui Mihai.

Reginele Sofia a Spaniei și Elisabeta a Marii Britanii sunt verișoarele Regelui Mihai. Inițial presa spaniolă anunțase prezența Reginei Sofia.

- Advertisement -

Regina Ana este înrudită cu Familia Regală a Danemarcei.

CITIȚI ȘI:Nici un membru al Familiei regale britanice NU vine la funeraliile Reginei Ana

- Advertisement -

De asemenea lipsește și Casa Iordaniei, apropiată și ea de cea română.

Doar Principele Lorenz al Belgiei face parte dintr-o familie regală domnitoare.

„La funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana a României și-au anunțat prezența, până în acest moment, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei și Germaniei, ai Familiilor Regale ale Olandei, Belgiei, de Luxemburg, de Baden, de Württemberg și de Bourbon-Parma, precum și ai Familiilor Princiare de Ligne, de Hohenberg și de Schaumburg-Lippe”, informează sursa citată, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit Casei Regale, la funeralii vor lua parte: Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei; Alteța Sa Imperială și Regală Principesa Maria Astrid de Luxemburg, Arhiducesă a Austriei; Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Cristian al Austriei; Alteța Sa Regală Maximilian, Mare Duce de Baden; Alteța Sa Imperială și Regală Principele Georg Friedrich al Prusiei; Alteța Sa Imperială Marea Ducesă Maria a Rusiei; Alteța Sa Regală Principele Carlos de Bourbon, Duce de Parma, care va reprezenta și Familia Regală a Olandei; Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Martin al Austriei; Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Dominic al Austriei.

De asemenea, la funeralii vor lua parte: Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și soțul său, Baronul Hans von Holzhausen; Alteța Sa Regală Principele Eberhard de Württemberg; Alteța Sa Serenisimă Principesa Anne de Ligne; Alteța Sa Serenisimă Anita de Hohenberg; Contele Andreas de Bardeau; Alteța Sa Serenisimă Principesa Eleonore de Schaumburg-Lippe; Alteța Sa Serenisimă Tatiana Radzvill, doamna Fruchaud; Dr. John Fruchaud.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Regina Ana a murit pe 1 august într-un spital din Elveția.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img