Unul din cele mai grave cazuri de crime în masă petrecute în Germania după al Doilea Război Mondial a revenit în vizorul justiţiei şi al opiniei publice la Oldenburg (nord), unde un fost asistent medical este adus din nou în faţa tribunalului, fiind acuzat de uciderea a 100 de pacienţi, relatează marţi dpa şi BBC.

Niels Hoegel, în vârstă de 41 de ani, este acuzat că a ucis 36 de pacienţi la un spital din Oldenburg şi 64 în localitatea apropiată Delmenhorst, între 1999 şi 2005. Potrivit acuzării, Hoegel şi-a injectat victimele – dintre care cea mai vârstnică avea 96 de ani şi cea mai tânără 34 – cu medicamente care provocau atacuri de cord sau alte complicaţii, din simplă plictiseală sau ca să-şi impresioneze ulterior colegii cu cunoştinţele lui de resuscitare.

Hoegel se află deja la închisoare, după ce în 2005 a fost prins pentru prima dată injectându-i unui pacient medicamente care nu-i fuseseră prescrise, la Delmenhorst, fiind trimis după gratii în 2008 pentru şapte ani, pentru tentativă de omor. În 2014-2015, în urma unui al doilea proces, a fost găsit vinovat de două crime şi două tentative de crimă şi a fost condamnat la pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă.

Amploarea reală a crimelor comise de Hoegel încă nu a fost stabilită. Peste 130 de cadavre au fost exhumate pentru teste – inclusiv două în Turcia – iar poliţia a investigat 200 de cazuri suspecte, însă mulţi dintre pacienţii care au murit la cele două spitale la care a lucrat Hoegel au fost incineraţi şi nu mai pot fi găsite dovezi.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?