spot_img
32.5 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăDezvaluiriA gafat DNA în dosarul Tăriceanu?

A gafat DNA în dosarul Tăriceanu?

-

Sa fie clar. O infractiune de luare de mita epuizata in 2008 este prescrisa in 2016. Termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 8 ani, daca in acest interval nu s-a savarsit nici un act de procedura care trebuia comunicat suspectului, ceea ce nu e cazul, a scris pe facebook avocatul Adrian Toni Neacșu, fost judecător și membru al CSM.

- Reclama -

Din comunicatul oficial al DNA eu inteleg ca se solicita inceperea urmaririi penale fata de Calin Popescu Tariceanu pentru o fapta pentru care s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale. Poate insa ne scapa ceva si fapta a continuat si dupa, pana in 2010, cel putin. Oricum, G4media trebuie sa-si schimbe sursele, sau sa le puna sa citeasca si noul (totusi din 2014 a trecut ceva) cod penal. Sa inceapa cu art. 154 alin. 1 lit. C si art. 289 alin. 1, mai susține Neașcu.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore. Miercuri seară, Tăriceanu spunea că la Senat nu a venit nicio cerere de la DNA. Astăzi, Claudiu Manda a spus că el a primit miercuri după-amiază solicitarea DNA de ridicare a imunităţii preşedintelui Senatului, însoţită de 73 de volume, fiecare având între 150 şi 300 de pagini. „Nu l-am informat că nu l-am informat. E un subiect delicat şi am preferat să nu am dialog cu domnia sa”, a spus Manda. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spune că sunt anumite „coincidenţe stranii” în ceea ce priveşte solicitarea DNA către Senat pentru ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că se poate ca această cerere să fi fost făcută pentru a-i influenţa pe parlamentarii ALDE să voteze moţiunea de cenzură pe care urmează să o depună liberalii împotriva Guvernului Dăncilă. Dragnea a spus că l-a sunat pe ministrul Justiţiei ca să îl întrebe despre solicitarea DNA.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...